Și-a dorit mult să cânte în fața deputaților din Parlamentului European și a reușit. La opt octombrie, învingătoarea concursului muzical Eurovision Song Contest, din acest an, a fost invitată să cânte la Parlamentul European cu sediul la Bruxelles. Cu ce ocazie a cântat Conchita Wurst la Bruxelles, aflați mai jos.

Europarlamentarii au invitat-o pe Conchita pentru a sprijini adoptarea, în luna februarie, a raportului împotriva homofobiei și a discriminării sexuale, după cum informează portalul austriac echo.net.au.

Eu chiar îmi doresc să ajung la cât mai mulți oameni posibil”, mărturisea Wurst, în cadrul conferinței de presă desfășurate miercuri, înainte de concert. La aceeași conferință de presă, Wurst le-a reamintit tuturor că este întru totul împăcat/ă cu identitatea sa sexuală.

Timpul ploios de afară nu i-a împiedicat pe bruxellezi să-și ia umbrelele și să meargă în curtea Parlamentului European din inima orașului. 

Îmbrăcată într-un costum alb, din două piese, Conchita Wurst i-a îndemnat pe toți oamenii adunați să-i admire interpretarea și să se respecte reciproc, indiferent de culoarea pielii sau de identitatea sexuală. 

Tânărul de 25 de ani, pe nume Tom Neuwirth, a adunat o mulțime de fani care au asistat pe toată durata concertului în care au fost interpretate mai multe piese semnate Conchita Wurst. 

Precum obișnuiește, după concertul live, oreganizat la Bruxelles, Conchita a împărtășit tuturor mesaje de pace, dragoste și încetare a discriminării. 

Wurst le-a cerut tuturor politicienilor din cele 28 de țări europene să sprijine egalitatea, afirmând că nu orientarea sexuală se cuantifică, ci dragostea pe care și-o dăruiesc oamenii.

Acum câteva ore, Wurst anunța, pe contul său de Facebook, că a obținut titlul „Media Personality of the Year 2014” din partea OUTtv Vlaanderen. 

Foto: Facebook, Captură Video