La o săptămână de la victoria sa la Eurovision Song Contest, Conchita Wurst a devenit, practic, cea mai disctutată persoană din Europa și, cu avans, din întreaga lume. Fanii Conchitei au studiat într-atât de bine biografia sa, încât au constatat că aceasta a început să poarte rochii încă de la vârsta de 12 ani.

Conform pozelor făcute publice în mass-media străine, viitoarea vedetă își arăta încă de la vârsta de 12 ani simpatia pentru vestimentația feminină.

Ba din contra, Thomas Neuwirth (numele său real) demonstra că nu se sinchisește să pozeze în astfel de ținute.

Important este că Thomas s-a născut într-o provincie din Austria, de 3000 de locuitori, în familia unui armean și a unei austriece.

Neuwirth mărturisește că a început să fie discriminat și luat în derâdere încă din copilărie. Astfel că, fiind copil, intra într-o toaletă publică numai asigurându-se că nimeni nu mai este înăuntru.

Acum, ”frau Wurst” – așa cum iubește să i se spună, recunoaște că cei care i-au susținut identitatea au fost chiar părinții.

”Părinții mei sunt mândri de mine. Ei se bucură pentru victoria mea, iar mama mi-a spus că se bucură că are o astfel de fiică. Da, ea mă numește anume așa și mă acceptă așa cum sunt” declară aceasta.

După școală, Thomas Neuwirth a fost admis la un institut de modă, după care a înființat o trupă muzicală, cu numele ”Jetzt Anders”, însă nu s-a bucurat de succes.

 Acum, Conchita Wurst este invitată la concertele din întreaga Europă. A fost invitată chiar și la un show BBC – acolo unde intenționează să relateze mai multe detalii despre viața sa și despre cum a ajuns la Eurovision.

Foto: worldofwonder.net,commons.wikimedia.org, www.thesun.co.uk,