Există pe Pământ și oameni care deosebesc mai multe culori decât îi este dat să vadă muritorului de rând, iar californianca Concetta Antico este una dintre aceste frumoase excepții. Dacă fiecare dintre noi poate deosebi până la un milion de culori, Concetta deosebește peste 99 de milioane, după cum informează publicația britanică The Daily Mail.

Californianca a fost dotată cu asemenea capacități „extraterestre” grație sindromului genetic denumit „Tetrachromacy”. În acest mod, femeia originară din San Diego, California, posedă mai mulți receptori în ochi, astfel că analizatorul său vizual este în stare să absoarbă mai multe tipuri de lumini colorate. 

Dacă cei mai mulți oameni posedă trei tipuri de așa-numite celule cu con, pesoanele cu Tetrachromacy, la fel cum este și Concetta Antico, posedă tocmai patru. 

Se crede că această condiție este cauzata de mutațiile care au loc în cromozomul X, care îi fac pe oameni să vadă mai multe sau mai puțin culori, după cum relatează PopSci.

Și pentru că i-a fost dat să deosebească de 100 de ori mai multe culori decât nouă, oamenilor complet sănătoși, americanca a început să picteze și să-și publice lucrările pe internet. Mai mult decât atât, în timp ce pictează, femeia este cercetată în cadrul Universitatății California Irvine.

Știrea despre aptitudinea incredibilă a Concettei a făcut înconjurul lumii în ultimele șapte zile. „Am știut întotdeauna că percep culorile în mod diferit. Când am primit confirmarea pentru testul genetic la Tetrachromacy, nu am rămas mirată. Orice persoană posedă potențialul de a-și extinde capacitatea perceperii culorilor la fel ca și mine, dar stilul de viață urban și concentrarea pe tehnologii îi oprește să facă acest lucru. Oamenii au putut admira lucrările mele în special în ultimele zile și aș vrea să pot răspunde tuturor mesajelor lor, dar nu reușesc. Iubiți și trăiți prin artă”, declară femeia cu vedere de curcubeu.

Cu părere de rău, fiica de 12 ani a californiencei nu poate deosebi culorile, iar asta înseamnă că mutația genetică a mamei s-a dezvoltat la fiica sa.

Foto: Facebook, concettaantico.com

Distribuie articolul: