Ieri, la Palatul Ferstel din Viena, a fost inaugurat celebrul Bal Vienez – eveniment de operă la care a participat, prin patronaj, și prim-ministrul Iurie Leancă. Concertul deschis de soprana Valentina Naforniță, originară din Moldova, a reușit să adune 60 de mii de euro – bani care vor fi direcționați în Moldova în scopuri caritabile.

Alături de premierul Iurie leancă, la eveniment au mai participat Președintele Austriei, Heinz Fisher, Prim-vicepreşedintele Parlamentului austriac, Ihrem Kopf, dar și miniștrii austrieci ai Agriculturii și pe Probleme Sociale, fostul Cancelar Alfred Gusenbauer, și alți doi ex-Vicecancelari ai Austriei. Totodată, au fost prezenți conducătorii celor mai mari companii austriece.

Concertul a fost susţinut de Orchestra Companiei publice austriece de Radio și TV – ORF. Valentina NAFORNIȚĂ, care a deschis faimosul Bal Vienez, a interpretat o arie din opera Don Giovanni. La concertul de caritate a cântat și soțul său – baritonul Mihai DOGOTARI.

În total, la spectacolul care s-a desfășurat sub patronajul Prim-ministrului Iurie Leancă și al Președintelui Austriei, Heinz Fisher, a fost colectată suma de 60 de mii de euro. Toți banii vor veni în Republica Moldova pentru copiii din familiile nevoiașe și persoanele în etate aflate în dificultate. Concertul de binefacere a fost organizat de Asociația Concordia Moldova.