A participat recent la o întâlnire electorală cu Pavel Filip, unde a adresat întrebări incomode, iar a doua zi a fost dată afară de la serviciu. A pățit-o o asistentă socială din satul Sireți, raionul Strășeni. În timpul întâlnirii, femeia l-a întrebat pe candidatul democrat de ce pensiile nu sunt majorate, așa cum anunță autoritățile. Nu a mai primit un răspuns clar, în schimb azi a aflat că a rămas fără funcție, relatează TV8. Acum, femeia vrea să dea în judecată Direcția Asistentă Socială, șefa căreia a semnat ordinul de demisie.

Astăzi a fost ultima zi pe care Ana Pruteanu a activat-o în calitate de asistentă socială în Sireți, deși a ieșit la pensie acum nouă ani. De dimineață, femeia a fost invită la raion unde i s-a spus că munca ei se încheie aici.

Mi-a spus cuvinte de laudă în adresa mea și mi-a spus că vreau să vă aduc la cunoștință că este ordin de concediere a dumnevoastră de astăzi”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

Femeia crede că a fost demisă din funcție după ce, la o întâlnire cu Pavel Filip, l-a întrebat despre pensiile care nu par să se fi majorat. În replică, candidatul democratilor pe circumscriptia Strășeni ar fi declarat că, cel mai probabil, s-a produs o greșeală, atunci când a fost calculată pensia.

Nu prea am primit răspuns la întrebările care le-am dat, dar cred că nu i-au fost comode. Pentru eliberare din lucru, eu cred că nu corect m-au eliberat. Clar că e o răsplată pentru ziua de ieri”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

A încercat să afle răspuns de la șefa direcției Asistență Socială din Strășeni, însă și acesta a fost ambiguu.

Eu sunt la pensie de 9 ani și eu i-am dat întrebarea de ce nu m-ați eliberat de 9 ani în urmă. Dumneaei așa a strâns din umeri și am zis că pe toți lucrătorii de asistența socială care sunt la pensie i-ați eliberat sau numai pe mine. Dumneaei tot așa a făcut din umeri și a zis înțelegeți doamna Ana”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

Redacția TV8 a încercat să obțină un comentariu din partea conducerii direcției asistență socială din Strășeni. O angajată ne-a comunicat că șefa se afla într-o ședință și nu știe când se va elibera.

– Nu este încă doamna?

– Dar când putea să revenim ca să vorbim cu dumneaei.

– Eu nu cunosc”.

Femeia nu a vrut nici să ne ofere un număr pentru a o contacta personal pe șefa direcției. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al PDM a declarat pentru TV8 că, cel mai probabil, este o coincidență că femeia a fost demisă după întâlnirea cu Pavel Filip.

N-aș fi vrut să intru în detalii fiindcă nu văd o legătură cauzală între ceea ce a fost ieri și ceea ce a fost astăzi. Eu nu cred că domnul prim-ministru este antrenat nemijlocit în ceea ce ține de antrenarea în serviciu sau concedierea”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PD.

Ana Pruteanu a mai declarat că va lupta până-n pânzele albe și că are de gând să atace direcția în judecată, mai notează sursa citată.