Dacă ești în așteptarea unui bebeluș, pe lângă cărți de pregătire a viitoarelor mămici, obligatoii în perioada de sarcină, mai e nevoie să primești sfaturi profesioniști. Comunitatea „Mămica Alaptează" organizează mâine, 5 aprilie, un astfel de seminar pentru toate femeile gravide din Chișinău.

Evenimentul va avea loc în incinta magazinului Cocsinele, (str. Stefan cel Mare 159) și va aduna specialiști care vor spune de ce laptele matern e cel mai potrivit pentru bebeluși și diferențele dinte acesta, laptele praf și laptele de vacă. Mai mult, la workshop veți afla care sunt regulile de bază ale unei alăptări de succes (poziționarea și atașarea corectă la sân a nou-născutului), precum și felul cum recunoaștem și depășim eventuale probelem de lactație. Pe lângă informația utilă oferită de specialiști, graviduțele vor putea adresa întrebările care le preocupă.

Seminarul va fi condus de consultantele în alăptare Olga Gutium și Alina Shmurun (certificate de centrul AKKEV, sub igida UNICEF).

Mai mult decât atât, graviduțele, prezente la eveniment vor avea posobilitatea să participe la tombolă cu multe premii valoroase și frumoase, iar fiecare femeie prezentă, va prim o pungă cu daruri de la organizatori și parteneri.

„Mămica Alăptează” este organizația care promovează și susține alăptarea, prin organizare de evenimente, campanii, suport informațional și consultații online.