Compozitorul Eugen Doga a fost spitalizat de urgență la Moscova din cauza unor probleme cardiace, informează astăzi presa rusă. Maestrul a acuzat probleme cu inima.

Potrivit LifeNews, Eugen Doga a fost internat în spital după ce s-a adresat de sine stătător la un centru cardiologic care poartă numele reputatului cardiolog Myasnikov.

Ca urmare a unei probleme cardiace (afecțiune coronariană), medicii de la centru ar fi decis să-l interneze de urgență pe compozitorul de 78 de ani, maestrul urmând să parcurgă un șir întreg de investigații, după care – și un curs de tratament.

Eugen Doga a mărturisit în mai multe rânduri că nu intenționează să se plângă de probleme de sănătate, continuându-și activitatea cu spectacole organizate în diferite țări ale lumii:

„Scena are un efect oarecum curativ: când te afli pe ea, dispar toate necazurile. Recent am evoluat la Viena. Înainte de concert, mă simțeam cam rău și vorbeam cu greu. Dar a trebuit doar să ies pe scenă, ca să dispară orice urmă de boală. Se pare că ăsta e cel mai bun medicament pentru un artist”, declara Doga, într-un interviu acordat recent pentru Smolenskaya Gazeta.

Foto: Viorel Mărgineanu

Distribuie articolul: