Complexul Etno-Cultural VATRA organizează în perioada 25-26 octombrie „PICNICUL ANULUI”. O ieșire la iarbă verde, cu muzică de fanfară, distracții pentru întreaga familie și bunătăți preparate în aer liber.

Vizitatorii sunt invitați să guste din plăcintele coapte la cuptor, cărnița la proțap, sarmale, friptură, mici, dar și fasolița la ceaun cu mămăligă, însoțite de vin fiert și must. De asemenea, vor fi preparate în fața vizitatorilor dulcețuri din prune, murături și conserve pentru iarnă. Îi invităm să redescopere muzica fanfarelor de altă dată, dar și a colectivelor folclorice din nordul țăriicare vor evolua într-un cadru potrivit odihnei la iarbă verde.

Picnicul se va desfășura într-un cadru rustic unde vor fi prezente butoaie de vin, căruțe și caruri cu dovleci, iar vizitatorii vor putea asista la master-class-uri de meșteșugărit butoaie. Vor fi amplasate stand-uri și tarabe cu produse ecologice și naturiste. La eveniment vor fi meșteri populari din țară cu diverse expoziții și târguri cu mărfuri de artizanat, haine naționale, sculpturi în lemn și ceramică, broderii, lucruri croșetate, dar și activități pentru întreaga familie, precum tragere cu arcul, jocuri de societate, face-painting, plimbări cu calul și poneiul, ateliere de creațieși distracții cu animatori. 

Pe scena VATRA, în prima zi de picnic, Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” va desfășura concursul de dans popular „Hai la Joc” care presupune participarea colectivelor de dans popular de copii din întreaga țară.

Vă îndemnăm să profitați de această toamnă frumoasă și să petreceți un weekend la VATRA care vă încarcă cu o doză de energie şi stare vivace pentru întreaga săptămână.

Intrarea este liberă. Vizitatorii sunt așteptați în ambele zile, pe 25 și 26 octombrie, între orele 11:00 – 21:00.

Complexul Etno-Cultural VATRA este situat la 32 km de Chișinău, după orașul Strășeni și reprezintă o platformă de promovare a culturii și a tradițiilor populare.

P

Distribuie articolul: