Colegiul de Arte din oraşul Soroca va purta numele maestrului Nicolae Botgros, dirijor, artist al poporului, cavaler al Ordinului Republicii, conducător al Orchestrei de muzică populară Lăutarii. Decizia a fost luată astăzi de Cabinetul de miniștri.

Contactat de revista online pentruea.md, Nicolae Botgros a declarat că acest eveniment din viața lui este unul dintre cele mai importante. „Mă simt onorat că o instituție de învățământ va purta numele meu. Cred că este o realizare foarte mare pentru un artist ca un colegiu de arte să poarte numele său, mai ales că acest colegiu a educat mai multe personalități care au devenit maeștri în artă, printre care mă număr și eu”, a subliniat maestrul.

Nicolae Botgros a ținut să mulțumească persoanelor din anturajul său pentru această realizare. „În primul rând vreau să spun că datorez orchestrei „Lăutarii” această realizare și tuturor persoanelor care m-au susținut, îndeosebi soției mele care a fost alături de mine timp de 43 de ani”, a mai adăugat artistul.

pentruea.md

Întrebat dacă se va autosesiza pentru îmbunătățirea condițiilor din Colegiul de Arte din Soroca, maestrul a spus că lucrările sunt deja în toi: „ Am alocat deja 500.000 de lei, o sumă poate nu chiar atât de mare, însă preconizăm împreună cu ministrul Culturii, doamna Monica Babuc, să dotăm instituția cu calculatoare. Eu sunt gata să ofer elevilor ore de master-class care sper eu că le vor fi de ajutor”.

Maestrul Nicolae Botrgros duce faima muzicii naționale moldovenești în toată lumea, iar recent acesta a fost într-un turneu european de promovare a piesei „Dorul Basarabiei”.

Distribuie articolul: