Duminica ce vine, nu rata o comedie care te va lăsa cu lacrimi de râs și fălcile amorțite. Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului chişinăuian, metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat coctail de emoție, energie și forță imaginativă – „Aveți Ceva De Declarat?

Cu siguranță v-ați pomenit nu o dată că faceți panică și ridicați în picioare tot „satul” din aproape nimic. Aceeași poveste o trăiesc și actorii din piesa „Aveți ceva de declarat?”, jucată la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Mai mult, nu lipsesc situațiile pipărate, amuzante și de-a dreptul grotești. Asta dacă menționăm – un singur actor joacă 2 personaje!

Duminică, 24 noiembrie 2019, începând cu ora 18:00, în scena naționalului întră piesa emblematică Aveți Ceva De Declarat?” de Georges Feydeau.

„Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposeşte pe scena noastră în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm premiera din 16 şi 17 aprilie. Să ne copleşească iureşul de muzică, situaţii haioase şi quiproquo-uri voioase, încântătoare cum n-a văzut Parisul! Aveţi ceva de declarat? Doar bună dispoziţie, bucuria de a trăi.

„Pentru mine nu există roluri în care să împrumut trăsăturile sau obiceiurile personajelor. Pot doar să împrumut niște replici din spectacole și să le spun uneori cu intonația personajelor pe care le-am interpretat. Pe noi ne-au învățat că teatrul începe din momentul în care pășești în scenă. De aceea, nu cred că trebuie să merg pe drum în rolul lui cuiva, e absurd. În scenă sunt actor, în afara scenei sunt om obișnuit, recunoaște Petru Oistric, actorul naționalului care are în acest spectacol tocmai două roluri.