Femeia care a zdrucinat moda secolului XX vorbea despre parfum, ca fiind acel ”accesoriu suprem, nevăzut și neuitat, care îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce pleci.”

Seducătoarea Coco Chanel (născută Gabrielle Bonheur Chanel) a fost prima creatoare de modă, care și-a creat singură parfumul, denumindu-l ”Chanel No.5”.

Fiind dotată din copilărie cu un nas sensibil la toate mirosurile, Coco și-a dat sufletul pentru crearea unui parfum care să miroase a femeie, și nu a flori. A reușit să creeze o poțiune magică, care avea să devină, muți ani la rând, cel mai scump parfum din lume. L-a botezat ”Chanel No. 5” grație numelui său și a alegerii celei de-a 5-a sticluțe de parfum, preparată de parfumerul Ernest Beaux.

Coco

Coco și-a descoperit pasiunea pentru modă întâmplător: pe când mergea la cursele de cai, a tăiat partea din față a unei faine din tricot. Accesoriul rezultat a atras atenția tuturor.

Primul magazin de modă al Coco Chanel a fost deschis cu sprijinul financiar al admiratorilor săi. Lansându-și afacerea, seducătoarea zeiță a renunțat la corset și s-a tuns scurt. Ulterior, a introdus în circuitul modei accesoriile care aveau să schimbe percepția tuturor femeilor despre eleganță: ”micuța rochie neagră”, hainele sport, gablonzurile utilizate pentru podoabe și aspectul băiețos.

Coco Chanel

Coco nu s-a înfricoșat niciodată de faptul că ar putea deveni dependentă de cineva, afirmând că ”o femeie care nu este iubită este o femeie pierdută”.

Coco

A prins o mulțime de bărbați în mrejile sale de sirenă, însă a fost loială fiecăruia din ei. La bătrânețe, a reușit să lanseze ”Chanel No.19”, testându-l pe ea însăși. A fost întrebată, apoi, de către bărbații de pe stradă ”de unde venea acea mireasmă divină”.

Coco

”Pulverizați parfumul acolo, unde vreți să fiți sărutate”, spunea Coco, tuturor femeilor, în timpul vieții. Și-a dorit ca toate femeile să devină niște memorabile în mințile bărbaților.

 Găsește-ți parfumul care să te reprezinte – acesta e mesajul central al divei care va rămâne încă mult timp în memoria secolelor.

Coco

Distribuie articolul: