Fondatoarea celei mai celebre case de modă din întreaga lume a lăsat, după sine, și un bagaj întreg de sfaturi legate de modă. Fashion-revoluționara Coco Chanel a afișat întotdeauna un stil impecabil, demn de urmat. Câteva reguli care au făcut-o memorabilă pe această divă, chiar și peste câteva decenii, vedeți mai jos. 

Pantalonii îi dăruiesc femeii libertate. Coco Chanel iubea să poarte costume cu pantaloni, pe care le considera drept atrobute obligatorii din fiecare garderobă. Asta, în timp ce multe franțuzoaice încă mai considerau că rochiile voluminoase sunt de neînlocuit. Femeile care o înconjurau pe Coco, atunci când aceasta a început să porte pantaloni, inițial priveau foarte sceptic acest lucru, după care, s-au inspirat de la ea! Au înțeles că pantalonii înseamnă libertatea mișcării.

Femeia trebuie să poarte cât mai multe accesorii, fie din bijuterii, fie din articole vestimentare. Accesoriile reprezentau elemente incontestabile din garderoba lui Coco Chanel. Femeile fără accesorii i se păreau triste și neinteresante! La o singură ținută, Chanel putea atribui zeci de accesorii alese cu gust. 

Încălțămintea stilată poate fi bicoloră. Combinația excelentă dintre negru și bej a fost decisivă în 1957, atunci când designerul a creat un cu totul alt fel de încălțăminte. Această încălțăminte nu era doar stilată, ci putea ascunde și neajunsurile piciorului. Pentru crearea acestor pantofi, Coco s-a inspirat de la bărbați. 

O fustă aleasă corect trebuie să acopere genunchii femeii. Coco spunea că genunchii reprezintă cea mai neatrăgătoare din părțile corpului unei femei, de aceea îi acoperea de fiecare dată cu fusta/rochia. Această lungime se potrivește pentru orice tip de siluetă.

Parfumul este elementul obligatoriu dintr-o ținută. Coco afirma că „o femeie care nu are parfum, nu are viitor”. În 1922, parfumerii casei de modă Chanel au creat irepetabilul și revoluționarul parfum Chanel №5. Acesta devenise primul parfum artificial, care nu amintea de nicio floare. Chiar și sticla acestui parfum emana „feminitate”, spunea fashionista.

Închinați-vă rochiilor mici și negre. Chanel a introdus acest articol în garderoba sa după ce și-a pierdut iubirea. Pentru că nu putea purta doliu, îmbrăca rochii negre și mici. Abia mai târziu, aceste rochii au revoluționat lumea modei.

Ținuta impecabilă conține feminitate și masculinitate deopotrivă. Asta, pentru că sursa de inspirație a creatoarei era chiar garderoba masculină. Coco purta cu demnitate hainele iubiților săi. 

Luxul trebuie să fie comod. Dacă nu este comod, nu este un lux. Atunci când inventa articole vestimentare, Coco avea în vedere în primul rând principiul comodității. Crea moda nu doar de dragul modei, chiar și atunci când era vorba despre rochiile de seară. 

Poșeta trebuie să poată fi purtată pe umăr, pentru a-ți lăsa mâinile libere. Anume de asta Coco a creat, în 1955 poșeta neagră, cu lănțișor specific, care a fost botezată „2.55”.

Foto: fashion-kid.netstylefrizz.compinterest.comglamurama.uol.com.br,  royalperfume.pk,  caseemarie.com

Distribuie articolul: