Relaxează-te înlocuind cafeaua şi masca comercială cu un cocktail natural, preparat de tine, pe care să îl savurezi și să-i oferi organismului o doză sănătoasă de vitamine. Pe lângă faptul că un cocktail e delicios, mai este şi incredibil de benefic pentru sănătatea şi frumuseţea ta. Cel mai important lucru este să găseşti ingredientele compatibile: elementul de bază nu trebuie să fie nici foarte bazic, nici foarte acid. În acest sens, se potrivesc de minune ţelina, mărul, portocala, castraveţii și tomatele.

Datorită conţinutului ridicat de vitamina A, B1, B2, B6 şi C, a potasiului, magneziului, calciului, fierului şi a mulţimii de aminoacizi, ţelina reduce colesterolul, ajută la detoxifierea organismului şi la slăbit, scade tensiunea arterială, calmează, reglează sistemul nervos şi hormonii. Cea mai importantă proprietate a țelinei este că redă luciu şi un aspect energic pielii feţei.

Morcovul este un nutrient terapeutic de primă importanţă. Dar şi datorită sărurilor minerale pe care le conţine, acesta ajută la regenerarea celulelor, contribuind la înlăturarea exemelor, arsurilor, insolaţiilor, pielei crăpate ori ridurilor.

Orice fruct sau legumă de culoarea roşie conţine antioxidanţi ce luptă cu radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrinirea pielii şi organismului. De aceea, roșiile prezintă o sursă importantă de antioxidanţi, şi te vor ajuta să-ţi împrospătezi şi să-ți catifelezi pielea, exfoliind-o. La fel, roşiile sunt un aliat apreciabil în dietele de slăbire şi de păstrare a numărului optim de kilograme.

Mărul este fructul ce are un conţinut ridicat de nuntrienţi valoroşi ce reglează metabolismul, greutatea și înălbesc dinţii. Beneficiile lor asupra tenului sunt hidratarea pielii și menţinerea celulelor „în formă”.

Astfel, îţi propun 5 rețete (câte 1 porţie din fiecare), pe care le-am testat personal şi am rămas plăcut surprinsă (unitatea de măsură va fi paharul de 200 ml):

Cocktail din ţelină: -1/3 de pahar de suc din ţelină proaspăt stors;
-1/2 pahar de lapte;
-1 gălbenuş;
-sucul unei lămâi stoarse.

Cocktail “Cuibul dulce”: -1 pahar de suc din morcov proaspăt stors;
-sucul unei jumătăți de portocală;
-1 linguriţă de miere;
-1/2 de pahar de chefir.

Cocktail din măr: -1 păhar de suc din măr proaspăt stors;
-sucul unei lămîi stoarse;
-1 linguriţă de miere.

Cocktail din tomate: -3/4 de pahar de suc de tomate;
-1/4 de pahar de suc de lămâie;
-1 lingură de suc de ţelină proaspăt stors.

Cocktail din castravete: -1/2 de pahar de suc din castraveţi proaspăt stors;
-1/2 de pahar de suc din morcovi proaspăt stors;
-1/4 de pahar de suc din ţelină proaspăt stors.

Pentru un gust mai intens şi o senzaţie răcoritoare, adaugă şi câteva cuburi de gheaţă!

Distribuie articolul: