Deși mai este timp până ieşim din post şi încep nunţile, pregătirile viitoarelor mirese sunt în toi. Află care sunt ultimile tendinţe pentru coafurile de seara și de mireasă.

Psihologii au dedicat pasaje întregi în literatura de specialitate manierei în care femeile aleg să se exprime prin intermediul podoabei capilare.

S-a vorbit despre caracterul franc şi rebel al coafurilor scurte (în care frontiera dintre curaj şi inconştienţă nu va fi niciodată net delimitată), despre cărarea din mijloc (ca expresie a rigorii şi armoniei), despre optimismul frunţilor degajate sau despre timiditatea şi sensibilitatea bretonului… Totuși, noi ne vom rezuma doar la unele sfaturi practice.

 Pentru 2011, stiliştii au ales combinaţiile:

 – Linii curbe, volumul orientat spre frunte şi efect de cochilie pentru a rotunji feţele ascuţite.

 – Coc pregătit pentru susţinerea voalului, dar şi cu valorificarea frontală a podoabei capilare.

 – Naturalul sublimat prin degradé-uri şi prin eleganţa coroniţei cu cristale Swarovski. Un look perfect pentru o mireasă romantică.

 – Coada anilor `50 revine cu forme bombate, tapate, delimitări de brushing elegant pentru un efect lejer şi mătăsos.

 – Cocurile sofisticate, amintind de prinţesele Romanov-ilor.

 – Feminitate, eleganţă, originalitate şi naturaleţe printr-un breton asimetric.

 – Clasic şi glamour, amintind de frumoasa Kim Basinger.

 – Coada tapată, marea tendinţă a anului!

 Acestea sunt tendinţele, dar pentru a fi cu adevărat „Mireasa Anului 2011”, iată și câteva sfaturi de-ale stiliştilor, de care ar fi bine să ții cont:

 – Nu te tunde! Cu cât vei avea părul mai lung, cu atât mai simplu îți va fi să găseşti o coafură şi un stil adecvat, pe placul tău.

 – îngrijeşte-ţi părul! Fă un bilanţ al stării părului tău (gras, uscat, subţire, fragil…). în funcţie de asta, vei putea opta pentru un scurt tratament capilar. Daca ai firul fin şi uscat, jojoba şi uleiul de karité pot face minuni. Mătreaţa dispare cu un tratament local de ulei de măsline (o lingură) + oţet (o lingură) + lămâie (sucul stors al unei lămîi). Folosiţi timp de 7 zile, aplicînd 1 dată pe zi.

 – Fă o probă a coafurii de nuntă; așa vei putea identifica eventualele imperfecţiuni şi le vei putea corecta la timp.

 – Nu te vopsi chiar înainte de marele eveniment, ci cu vreo săptămână înainte.

 – Caută un salon cu experienţă în coafuri de nuntă — nu ai nevoie de un începător care îşi face stagiul pe părul tău. în plus, un salon bun îţi va putea propune stiluri diferite, va dispune de accessorii specifice, iar coafeza va avea „ochiul format” pentru armonizarea coafurii cu stilul rochiei şi cu forma feţei tale.

 – Când mergi la coafor, ia cu tine fotografii sau imagini decupate din reviste ale coafurilor care îţi plac. înţelegând care îţi sunt gusturile, coafeza va şti ce să îţi propună, cum să inoveze şi cum să se adapteze dorinţelor tale.

 Inspiră-te din tendinţe, 2011 este anul naturaleţii în materie de coafură!

 E ultra-glamour părul lăsat lin pe spate, în forme voluminoase, cu bucle adânci. Nu uita însă că o coafură de acest tip plus o zi caniculară nu vor face casă bună – vei transpira exagerat, îţi va fi cald şi vei obosi repede la dans…

Ca o soluţie, primăvara sunt mereu actuale coafurile cu părul prins, cu flori. Florile în păr e una dintre tendinţele mereu la modă pentru coafurile de mireasă din acest sezon. Atenţie! Dacă vrei să-ţi pui flori în păr, alege dintre florile care au fost incluse şi în buchetul miresei.

 Stilul vestimentar e de asemenea important: daca porţi o rochie decoltată, părul lăsat pe spate e ok, însă o rochie cu guler înalt nu se pretează acestui stil de coafură.

 Şuviţele împletite sau chiar coadă groasă devin accesorii perfecte pentru o mireasă romantică, boemă, idealistă…

 Cocul clasic (cu toată paleta de variante: semi-cascadă, căzut într-o parte, cocul lăsat şi fixat la ceafă…) rămâne şi în 2011 o alegere rafinată. Fie alegi un coc retro (stil Roma Antică sau anii`70) sau rock (cu meșe groase, centrate pe linia frunţii), scopul final trebuie sa fie acelaşi: compatibiltatea cu rochia şi cu tema nunţii.

 Dacă ai părul scurt, nu e o tragedie ! Asumă-ți-l, face parte din look-ul tău, din personalitatea ta. Pe lângă aceasta, 2011 marchează marele retur al coafurilor scurte. Există o mie şi una de modalităţi de a-l face să arate trăsnet (extensii, gel, jocuri de simetrie sau asimetrie, accesorii, corolă de perle şi puf, volum, etc). 

Distribuie articolul: