Un dosar penal în baza declarațiilor medicului Mihai Stratulat privind diagnosticele false de pneumonie a fost pornit pe 24 ianuarie, scrie Sănătate INFO. E vorba de două spitale municipale despre care Stratulat, implicat acum în campanie electorală, a scris că ar urmări interesele proprii punând copiilor diagnoze greșite pentru a primi mai mulți bani de la CNAM.

Acuzațiile, aduse în vara anului trecut, au fost negate de Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1, care a spus că Stratulat „își face PR ieftin”. Întâmplător sau nu, dosarul a fost deschis deja după ce Stratulat a fost înregistrat în cursa electorală, scrie Agora.md 

CNA a confirmat că un dosar penal există și a fost pornit pe data de 24 ianuarie. În baza declarațiilor sale din vara anului 2018 s-au făcut mai multe investigații și audieri. „La 24 ianuarie a fost deschis un dosar penal în care se analizează legătura cauzală dintre diagnosticele puse unor pacienţi şi banii oferiţi de CNAM pentru acei bolnavi”, a spus Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA.

Nu este clar acum ce fel de investigații s-au făcut și cine a fost audiat, cu excepția lui Stratulat. Acesta ar fi declarat anchetatorilor că nu deține dovezi, dar este gata să conlucreze cu ancheta.

Amintim că în august 2018, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă internă în baza declarațiilor lui Stratulat. Concluzia ministerului a fost că în cele două spitale „nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor”. Atunci actualul candidat a fost acuzat de PR și de utilizarea „mijloacelor ieftine de a se promova”. Premierul Filip a remarcat atunci că Stratulat trebuia să meargă la CNA, iar CNA a recomandat ca astfel de denunțuri să nu fie scrise pe Facebook, ci comunicate din start Centrului.

Distribuie articolul: