Filmulețul de pe Miadan, unde apare o tânără ce declară că este în centrul evenimentelor de la Kiev, conține imagini filmate de tânărul regizor moldovean Cristian Jereghi. Despre acest lucru anunță tatăl lui Cristian, celebrul regizor Valeriu Jereghi, la câteva zile după ce imaginile au devenit deja virale pe net.

“Ultima informație despre vizualizările unui documentar bine făcut: Acest film american conține mai mult de 80 % de cadre preluate liber din materialul filmat de Cristian Jereghi. Acum acest film american are peste șase milioane de vizualizări. Cristian spune că aceasta l-a mirat plăcut, îi pare bine și deloc nu este supărat pe nimeni…”, scrie pe contul său de Facebook regizorul Valeriu Jereghi.

Amintim că regizorul din Republica Moldova, Cristian Jereghi, a fost rănit în timp ce filma un documentar despre protestele care au loc la Kiev. Contactat de UNIMEDIA, Cristian a povestit despre cum a fost rănit: „Filmez chiar în centrul protestelor. Încerc să îi privesc în ochi pe cei care protestează. Nu este prima rană, dar e cea mai neplăcută pentru că nu pot să fac multe mișcări și nici să filmez. Dar sunt bine. Mă aflam în centrul protestelor când forțele de ordine s-au apropiat de mine. Să muncești în astfel de condiții este foarte dificil. Explodează în continuu grenade, sunt aruncate focuri de artificii și grenade lacrimogene în direcția protestatarilor. Una din acele grenade a explodat la picioarele mele. Mi-a ars încălțăminte și hainele. Mi-au oferit ajutor medical în câteva minute”, a subliniat tânărul. El a fost operat la un spital din Kiev. Imagini filmate și fotografiate de Cristian Jereghi puteți vedea AICI.

Distribuie articolul: