În luna iunie « Clinica Sancos » a efectuat pentru prima dată o operaţie de ridicare a frunții şi a sprâncenelor prin metoda endoscopică.
Astăzi, chirurgia plastică permite intervenţii chirurgicale de întinerire, dar și eliminarea unor cicatrici la preţuri accesibile şi într-o perioadă scurtă de reabilitare.
Liftingul frontal, cunoscut şi ca liftingul sprâncenelor, este o precedură chirurgicală ce conferă porţiunii feţei de deasupra sprâncenelor un aspect întinerit. Una din modalităţile de a realiza liftingul facial este cea prin metoda endoscopică.

Avantajele acestei intervenții chirurgicale sunt : timpul relativ scurt de recuperare şi siguranţă. Perioada de convalescenţă este scurtă, în plus în timpul intervenţiei chirurgicale până şi cele mai mici vase sanguine și nervi rămân intacți. Aceasta se datorează unui echipament endoscopic special şi costisitor – rack-endoscopic şi unui set de instrumente şi nu în ultimul rînd profesionalismului medicilor.

În mod normal sprâncenele sunt poziţionate astfel încât marginea lor interioară este mai mică decât la exterior, cu diferite grade de flexie, la bărbaţi şi la femei.
Odată cu înaintarea în vârstă, ţesuturile îşi pierd din elasticitate. Astfel, sprâncenele coboară în jos sub acţiunea forţei gravitaţionale şi atrofiei ţesuturilor. Primele semne de îmbătrânire a feței în partea superioară sunt sprâncenele. De obicei, acestea sunt mai mari decât părţile lor exterioare şi dezvoltă riduri orizontale şi verticale dintre sprâncene şi frunte.

Intervenţia chirurgicală prin metoda endoscopică ridică şi repoziţionează țesuturile de pe frunte.

Semne care indică necesitatea unei intervenţii chirurgicale prin metode endoscopice
– schimbări în partea de sus a feței din cauza vârstei
– sprincene coborâte în urma accidentărilor sau din cauza paraliziei nervului facial.

Candidați potriviţi pentru această operație sunt pacienţii cu fruntea mică şi plată, o linie clară de creştere a părului, numărul mediu sau minim de riduri mici şi exces de piele.

Candidați mai puțin potriviți pentru operația prin metoda endoscopică sunt pacienţii cu frunte înaltă şi arcuite, părul subțire, riduri, şi un exces mare de piele.

Ghenadie Ivanovici, director Departamentul de Plastică și Reconstrucţie la Clinica de Chirurgie” SANCOS”

Vizitați-ne la adresa: Clinica Sancos, Bd Moscova 16.

Distribuie articolul: