An de an, revista americană de business „Forbes” realizează clasamentele ale celor mai bogate femei din lume. În 2015, în acest top au fost incluse 197 de femei, asta însemnând cu 15 femei mai multe decât în anul precedent. Cine sunt primele 10 femei de afaceri din acest clasament, vă spunem mai jos!

Christy Walton, 60 de ani, avere de 41,7 miliarde USD. Deține businessul Wal-Mart, este văduvă și a născut doar un copil. Devine cea mai bogată femeie din lume deja a 5-a oară. O parte dn avere a trecut în posesia ei după decesul soțului, care a murit în urma unei catastrofe aviatice din 2005.

Liliane Bettencourt, deținătoarea brandului cosmetic L’Oreal, moștenit de la tatăl său. Are 92 de ani și o avere de 40,1 miliarde de dolari. Este văduvă și are doar un copil. Este cea mai bogată femeie din Europa. O parte din avere a fost câștigată în urma unui proces de judecată cu mama sa, care își dorea să conducă firma de cosmetice.

Alice Louise Walton, 65 de ani, divorțată, avere de 26,6 miliarde USD. Business: Wal-Mart. Este fiica fondatorului businessului. Este activă în elaborarea inițiativelor politice, iar pasiunea sa este arta. Posedă un muzeu propriu.

Jacqueline Mars, 75 de ani, avere de 26,6 miliarde de dolari. Este divorțată și a născut 3 copii. Acum, deține brandul recunoscut prin producerea ciocolatei Mars. Împreună cu doi frați de-ai săi, a moștenit businessul în 1999, după moartea tatălui.

Maria Franca Fissolo, 74 de ani, avere de 23,4 miliarde USD. Sursa de îmbogățire: Ferrero. Este văduvă și are doar un copil. Maria este văduva fondatorului răposat Ferrero. Compania deține brandurile Kinder chocolates, Ferrero Rocher, Tic Tac.

Laurene Powell Jobs, soția răposatului Steve Jobs, 51 de ani, avere de 19,5 miliarde USD. Surse: Apple, Disney. Este văduvă și are 3 copii. Laurene este un important acționar Disney și a devenit fondatoarea Laurene Powell Jobs Trust.

Anne Cox Chambers, 95 de ani, avere de 17 miliarde de dolari. Surse de venit: mass-media. Este divorțată și are 3 copii. Anne este acționarul majoritar al Cox Enterprises și deține mai multe trusturi media.

Susanne Klatten, 52 de ani, avere de 16,9 miliarde USD. Surse de venit: BMW și industria farmaceutică. Este căsătorită și are 3 copii. De asemenea, este cea mai bogată femeie din Germania. Împreună cu fratele și mama sa, dețin 50% din acțiunile BMW – brand fondat de tatăl său.

Johanna Quandt, 87 de ani, avere de 13,9 miliarde de dolari. Sursă de venit: BMW. Este văduvă și are doi copii. Este mama lui Susanne Klatten și una dintre cele mai bogate femei din Germania. A fost mai întâi secretara și apoi a treia soție a lui Herbert Quandt – cel care a salvat brandul BMW de la faliment.

Iris Fontbona, 72 de ani, avere de 13,5 miliarde USD. Sursă de venit: extracții miniere de cupru. Este văduvă și are 3 copii.

Foto: ceoworld.bizetre-riche.fr, forex-investor.net, rumon.pc24tv.com,  huffingtonpost.com, likesuccess.com, manager-magazin.depolitik-kommunikation.de, picpicx.com

Distribuie articolul: