Suntem în postul Crăciunului și mulți dintre voi probabil vă doriți, dacă nu integral, cel puțin parțial să-l țineți. Iată o rețetă pentru voi! Un aperitiv gustos și rapid de preparat, ideal pentru această perioadă.

Pentru preparareaveți nevoie de 20 de minute, iar la gătire, ciupercile se țin 15 minute. Iată de ce ai nevoie:

16 ciuperci

100 g muguri de pin

8 felii pâine de o zi

5 căţei de usturoi

2 linguri ulei

câteva fire de pătrunjel

sare şi piper

 

Cum preparăm:

Ciupercile umplute fac un aperitiv delicios şi simplu pentru invitaţi. Iar dacă sunt de post, e şi mai bine!

1. Ciupercilor li se taie piciorusele care se vor folosi la altceva sau se pot toca si amesteca în umplutura.

2. Pâinea se curaţa de coaja, se farâmiţeaza si se amesteca cu usturoiul pisat, mugurii de pin usor marunţiţi, sare, piper si ulei. Se amesteca bine si cu aceasta compoziţie se umplu palariile ciupercilor.

Ciuperci Umplute

3. Se aşază într-o tavă unsa cu puţin ulei, se badijoneaza si ele cu un pic de ulei si se dau la cuptor pentru 30 de minute.

4. Se servesc calde sau reci, presarate cu patrunjel.

Sursa/Foto

Distribuie articolul: