Te-ai gândit vreodată să utilizezi citricele pe post de pulverizator pentru mâncare și băutură? Storcătorul de fructe, cu pulverizator este un accesoriu necesar, pentru orice bucătărie modernă. Datorită acestui gadget, sucul proaspăt de lămâie sau lime devine mai accesibil ca oricând, atât în bucătărie, cât și în igienizarea locuinței.

Pentru a introduce dispozitivul în corpul fructului, din fruct se feliaza o bucată de coajă, cu grosimea de 1 cm.

Dispozitivul se introduce cu ușurință în interiorul fructului de lămâie sau lime, datorită bazei sale din silicon, care imită forma unui șurub.

Această componentă a dispozitivului asigură acumularea de suc, care va fi ușor de pulverizat peste diverse feluri de mâncare sau băutură.

Citrus Spray-ul poate fi utilizat în diverse situalții care necesită pulverizarea sucului de lămâie.

Zeama acestui fruct se poate folosi pentru condimentarea peștelui, cărnii sau creveților. Pulverizând acest suc în salate, veți înlocui oțetul, conferindu-i și o aromă plăcută.

De asemenea, este bine să pulverizați suc de lămâie peste fructele sau legumele tăiate și începute, care se păstrează la frigider: acestea au tendința de a se oxida (prind o culoare maro). Acidul care se conține în lămâie va distruge enzimele care produc această oxidare. Salata verde se va menține proaspăă mai mult timp, dacă veți pulveriza peste ea suc de lămâie.

Un alt beneficiu major pe care vi-l poate oferi citrus spray-ul, este acela de a vă debarasa de insectele nedorite, care v-au pătruns în locuință. Păianjenii, furnicile, puricii și gândacii de bucătărie se vor îndepărta rapid de bucătărie, dacă locurile în care apar vor fi pulverizate cu suc de lămâie.

Puteți pulveriza suc de lămâie peste obiectele care au căpătat un miros neplăcut, dar și peste suprafețele care necesită dezinfectare. De asemenea îl puteți utiliza și când aveți nevoie de curățarea inofensivă a vaselor murdare, răzătoarelor și chiar a chiuvetelor.

Zeama de lămâi mai este și un ”medicament natural”, recunoscut pentru proprietățile sale anti-cancerigene și cosmetice. Pulverizând suc de lămâie pe suprafața mâinilor, veți spori elasticitatea pielii. Condiția este, însă, ca sucul să nu fie pulverizat peste rănile deschise de pe suprafața pielii.

Surse foto: www.goodshomedesign.com, hospitablyyoursblog.com, earth911.com

Distribuie articolul: