Astăzi, una dintre cele mai puternice și frumoase femei din lume împlinește vârsta de 40 de ani. Pe lângă familia model și cariera amețitoare pe care și-o face în industria cinematografică, Angelina Jolie a lăsat, drept moștenire, și o colecție de citate inspiraționale, dedicate relațiilor dintre oameni.

foto: harpersbazaar.co.uk

foto: harpersbazaar.co.uk

„Cu plânsul nu rezolvi nimic, iar îmbrățișările nu te ajută în momentele grele. Fericirea, însă, trebuie împărțită cu oamenii pe care îi iubești. Cu goliciunea și deznădejdea trebuie să te descurci de unul singur.”

„Atunci când cineva te iubește și atunci când faci pe cineva fericit, brusc începi să te simți drept cel mai frumos om din lume.”

„Nu regret niciodată nimic. Nu cred în regrete. Atunci când regreți, ți-e silă de tine. Atunci când ți-e rușine, te afli ca într-o cușcă.”

„Am nevoia să mă simt vie și liberă. Aș alege să mor, decât să trăiesc ca un animal închis în cușcă.”

„Trăiesc întotdeauna momentul prezent. Nu-mi place să fac planuri de viitor. Mâine se poate schimba totul: viața, exteriorul, oamenii din jur, meseria. Altfel, ar fi tristă existența.”

„Atunci când voi începe să gândesc logic și voi înceta să mai am încredere în instincte, voi da de nenorociri.”

„Să iubesc un singur om, să am grijă de el până la moarte, să cresc copii, să trăiesc o viață normală, să fiu un bun prieten, să încerc să aflu cine sunt în realitate, să iubesc și să fiu eu însămi mereu – iată care sunt scopurile mele.”

„Iubim pe cineva nu pentru că în sfârșit am găsit idealul, ci pentru că l-am găsit pe acel cineva în altcineva neideal.”

„Atunci când faci din suflet ceva pentru alții, fără ca să aștepți să fii răsplătit cu bunătate, cineva scrie acest lucru în cartea sorților și îți trimite în schimb fericirea la care nici măcar nu ai visat.”

„Iubești, atuci când le urezi tot ce e mai bun oamenilor pe care îi iubești și atunci când pui interesele și bunăstarea lor în fața intereselor și bunăstării tale. Este ceea, pentru ce merită să trăiești.”

Distribuie articolul: