Cireșele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe ale lunilor mai și iunie, cu puternice efecte terapeutice. Au un conținut bogat de vitaminele A și C, dar și abundă în potasiu, magneziu și fier. Acestea ajută la vindecarea a nenumărate afecțiuni, potrivit clicksanatate.ro.

Luptă cu anemia

Bogate în fier, cireşele pot fi un remediu natural eficient în cazul anemiei cauzate de lipsa de fier din organism. Fructele au o cantitate importantă de fier, care favorizează procesele de oxigenare a creierului, îmbunătăţind activitatea cerebrală şi procesele de memorare, de atenţie şi de învăţare.

Te scapă de acnee

Datorită proprietăților antiinflamatoare și detoxifiante, cireșele sunt de ajutor și împotriva acneei. Antioxidanții din aceste fructe ajută organismul să lupte cu radicalii liberi, care duc la apariția ridurilor.

Previn apariția infecțiilor

Datorită vitaminei C, aceste fructe ajută la întărirea sistemului imunitar. Aşadar, dacă vrei să capeți imunitate, consumă cireşe din belşug. Totodată, aceste fructe sporesc capacitatea organismului de a lupta cu infecțiile.

De ajutor în caz de artrită

Cireșele reduc inflamațiile articulațiilor, ceea ce le face ideale pentru cei care suferă de artrită. Este indicat să bei un pahar cu suc de cireșe zilnic, o lună, sau mănâncă 200 de grame de fructe proaspete pe zi.

De asemenea, cireșele reduc riscul de apariție al atacurilor de gută, afecțiune care se manifestă prin dureri puternice la nivelul articulațiilor.

Leac contra insomniei

Dacă ai probleme cu somnul și îți este foarte greu să adormi, bea câte un pahar cu suc natural de cireșe sau consumă aproximativ 250 de grame de fructe proaspete, cu două ore înainte de culcare. Cireșele conțin melatonină, substanță care ajută la reglarea somnului.

Previn apariția cancerului

Antocianinele pe care le conțin cireșele îți oferă protecție împotriva radicalilor liberi, care au fost asociați cu apariția unor tipuri de cancer. Mai multe studii au arătat că aceste fructe delicioase și zemoase împiedică înmulțirea celulelor canceroase în cazul cancerului de colon.

Citește și: Căpșunile: 10 beneficii majore pentru sănătate

Distribuie articolul: