Aproape jumătate dintre femei își regretă primele contacte sexuale, din cauza faptului că și-au pierdut virginitatea la timpul nepotrivit și au avut aproape bărbați nedemni, se arată într-un studiu recent, realizat de sociologii britanici. Rata regretelor în rândul bărbaților, precum era și de așteptat, este mult mai mică!

Deși au analizat acest fenomen în Marea Britanie, sociologii pot extinde rezultatele cercetării pentru multe alte țări ale lumii. Analiza vieții intime a adulților le-a permis să-și răspundă la o serie întreagă de întrebări legate de viața sexuală. Unul din rezultatele cercetării arată că un britanic își pierde virginitatea, în medie, pe la vârsta de 16-17 ani; asta – în contextul faptului că prin 1980, bărbații din Marea Britanie aveau prima experiență sexuală pe la vârsta de 18 ani, iar femeile – pe la 19!

foto: chicvintagebrides.com

foto: chicvintagebrides.com

Diferențele sunt vizibile și dacă am analiza circumstanțele producerii primelor experiențe sexuale la femei și bărbați. În timp ce 42% dintre femei își regretă prima experiență sexuală, doar 20% dintre bărbați recunosc acest lucru.

Circa 16% dintre reprezentanții ambelor sexe au recunoscut că au făcut sex pentru prima oară în stare de ebrietate, iar 5% au mărturisit că au întreținut relații intime cu persoanele pe care le-au cunoscut de foarte puțin timp.

Trebuie să menționăm că în ultimii ani, percepția cetățenilor Regatului Unit al Marii Britanii, față de sexul premarital, s-a schimbat considerabil. Prin anii ’50, circa 35% dintre femeile Regatului Unit își începeau viața sexuală cu viitorii soți până la căsătorie. Prin anii ’70, rata acestora s-a mărit până la 74%, în timp ce în prezent, circa 90% dintre viitoarele mirese întrețin relații intime cu viitorii parteneri de viață.

Odată cu vârstele tot mai mici la care bărbații și femeile își încep viața sexuală, crește considerabil vârsta la care aceștia devin părinți. Mai mult decât atât, devine populară concepția extrauterină. Până la implementarea tehnologiei „in vitro”, perioada dintre căsătorie și apariția primului copil era de circa 15 luni. Spre sfârșitul anilor ’60, aceasta a crescut până la 2 ani.

Astăzi, tinerii se căsătoresc, în medie, pe la vârsta de 23-24 de ani, iar primul copil apare pe la 27, adică la o distanță de circa 10 ani de la începutul vieții sexuale active (la britanici, aceasta are loc pe la 17 ani). Astăzi, o femeie care devine mamă, în Marea Britanie, are, în medie, vârsta de 28 de ani, întrucât femeile contemporane preferă să se asigure mai întâi din punct de vedere material, adică să-și lanseze mai întâi o carieră.

 

Distribuie articolul: