O veste excelentă! Cercetatorii au descoperit că ciocolata ajuta la scăderea presiunii arteriale, este sănătoasă pentru inimă şi probabil pentru multe altele. Problema este că ciocolata se gaseste pe piaţă sub diferite forme şi arome. Cele mai populare tipuri de ciocolată nu au niciun efect benefic asupra organismului. Doar unele tipuri sunt sănătoase pentru organismul nostru. Ciocolata neagră este cea mai sănătoasă, având efecte benefice asupra presiunii arteriale. S-a ajuns la acest rezultat dupa ce participanţilor la experiment le-au fost oferite diferite tipuri de ciocolată: ciocolată neagra, ciocolată cu lapte şi ciocolată albă, fiind apoi evaluaţi. A fost dovedit faptul că ciocolata neagră conţine antioxidanţi foarte importanţi şi benefici pentru organism. Ciocolata neagră duce la scăderea presiunii arteriale, reduce cantitatea de colesterol şi creşte sensibilitatea insulinei din corp. Ciocolata albă şi ciocolata cu lapte conţin o cantitate redusă de antioxidanţi si nu aduc aceleaşi beneficii sănătăţii noastre.

Ciocolata cu lapte, ori ciocolata cu diverse arome se obţine tratând boabele de cacao cu o soluţie pentru a avea o culoare cât mai închisă, însă prin acest proces, 90% din substanţele benefice din boabele de cacao sunt distruse.
În plus, laptele conţinut de acest tip de ciocolată împiedică antioxidanţii rămaşi în urma procesării să se absoarbă în organism. 

În concluzie, cea mai buna ciocolată, cea care aduce cele mai mari beneficii pentru sănătatea ta este ciocolata neagră. Studiile au arătat că un consum zilnic de 100 de grame de ciocolată neagră pe zi, aduce beneficii neaşteptate pentru organismul uman.
Reţineti însă că nu orice ciocolată este recomandată, Cautati ciocolata neagra, cea care contine cel putin 70% cacao si adaugati-o in dieta voastra. Nu exagerati insa! Cum am spus si mai sus, 100 de grame din acest produs sunt suficiente pentru consumul zilnic. 

Ideal este sa consumaţi ciocolata dimineaţa şi nu seara, căci dacă aveţi probleme cu somnul aceasta poate contribui la accentuarea insomniilor. 

 Sursa: ele.ro 

Distribuie articolul: