Stresul şi oboseala poate duce la o scădere a poftei sexuale, dar potrivit cercetătorilor suedezi, acest lucru poate fi rezolvat cu o ciocolată neagră. Una din cele mai mari companii de producere a ciocolatei, au descoperit că fluxul sangvin poate fi îmbunătăţit de cacao. Compania producătoare, susţine că produsul său poate avea un efect similar cu cel produs de Viagra, singura diferenţă fiind că aceasta din urmă acţionează local, pe când ciocolata are un effect benefic asupra întregului corp.

Până acum, majoritatea studiilor au demonstrat că principalii compuşi care ar fi trebuit să aibă efectul pastilei albastre (feniletilamina şi triptofan) sunt prezenţi în cantităţi foarte mici în ciocolata comercială, motiv pentru care efectul este minim, informează Medical Daily.

Acum, însă, cei de la Barry Callebut au realizat un studiu din care a reieşit că flavonoidele prezente în cacao, au capacitatea de creşte fluxul sangvin. De obicei, flavonoidele sunt îndepărtate în timpul procesului de producţie a ciocolatei. Barry Callebut susţine că această înlăturare nu este necesară, motiv pentru care producătorul a reuşit să reţină până la 80% din flavonoide în noul său produs numit Acticoa, iar problema potenţei va fi rezolvată cu ajutorul unei ciocolate dulci.

Distribuie articolul: