La prima ediţie a Festivalului Internațional de Film al Diversităţii, la Chişinău vor fi proiectate peste 30 de documentare de scurt metraj şi filme de ficţiune dedicate tematicii diversităţii. În concurs sunt prezentate peste 300 de proiecţii de filme internaţionale din 50 de ţări, inclusiv din spaţiul CSI. Când va avea loc festivalul și care este data limită de depunere?!

Sunt încurajate şi proiecţiile de filme pentru adolescenţi, la secţiunea „Adolescenţii în Acţiune”, care promovează diversitatea, tolerenaţa între religii, minorităţi entice, persoane cu dizabilităţi, persoane de acelaşi sex, egalitatea şi multi-culturalitatea.

Proiecţiile de scurt metraj a filmelor prezentate de tinerii şi cineaştii din Moldova vor fi produse cu o durată de 3-30 min, care vor putea fi promovate şi nominalizate în cadrul festivalului de filme pentru ingeniozitate şi profesionalism. Termenul limita de depunere a aplicaţiilor este 30 iulie, 2016. Cineastii internaţionali sunt încurajaţi să-şi prezinte proiecţiile pe portalul Film Freeway.

Festivalul de film se va desfăşura la Chişinău, în incinta Centrului Cultural Gaudeamus, în perioada 15-16 septembrie, când este marcată Ziua Internaţională a Democraţiei.

Festivalul de film se va desfăşura la Chişinău, în incinta Centrului cultural Gaudeamus, în perioada 15-16 septembrie, când este marcată Ziua Internaţională a Democraţiei. Cele mai bune filme aduse la acest eveniment, sunt produse din toate colţurile lumii şi promovează noile talente ai producătorilor locali şi internaţionali, care împărtăşesc viziuni noi despre egalitate, democraţie şi diversitate în societate.

Tinerii şi cineaştii sunt încurajaţi să depună proiecţiile de filme în format electronic, Youtube, Vimeo, cu o scurtă sinteză despre film, datele de contact şi adresa aplicantului. Cele mai bune proiecţii vor fi ulterior solicitate în format DVD sau MOV. Proiecţiile pot fi depuse pe adresa uchangetv@gmail.com

Persoanele interesate în Festivalul Diversităţii pot accesa pagina de FB „International Diversity Film Festival” sau www.uchange.tv. Contacele organizatorilor: natalia.ghilascu@gmail.com sau +373 699-46-314

Evenimentul este organizat la iniţiativa absolvenţilor Programului american „Lumea Deschis㔺i este susţinut de Ambasada SUA în Moldova. Persoanele cointeresate să contribuie cu premii băneşti o pot face prin intermediul portalului Uchange.TV.

Distribuie articolul: