Pentru ca un personaj animat să rămână adânc în memoria noastră, acesta are nevoie de o personalitate autentică. Astfel, echipa Disney a oferit personajelor sale o multitudine de caracteristici care ar face cunoscut caracterul unui erou față de eroii altor animații. Aflați cine stă la microfonul fiecărui personaj animat. Personajele Disney au căpătat vocile actorilor celebri pentru a fi cât mai recunoscute, actori precum Jeremy Irons sau Matthew Broderick, și chiar Walt Disney a muncit pentru a oferi caracter celebrelor personaje prin calitățile sale vocale. Însă pentru mai mult de un deceniu Walt Disney a cerut ca identitatea vocilor ce reprezentau personajele, să fie ținută în secret pentru a păstra magia personajelor și curiozitatea spectatorilor.

Mickey Mouse

Chiar şi în ziua de astăzi, personajul este sinonim cu numele lui Walt Disney. Pentru aproape 20 de ani, din 1928 când a fost inventat, vocea ascuţită a lui Mickey a fost asigurată de Walt Disney însuşi, dar din anul 1946, atunci când a devenit mult prea ocupat pentru a continua, iar vocea sa de fumător înrăit s-a îngroşat, rolul i-a revenit lui Jimmy MacDonald, şeful departamentului de efecte de sunet. Acesta l-a interpretat pe şoricel între 1947 şi 1977, scrie telegraph.co.uk.

Alba-ca-Zăpada

Vocea cristalină a Adrianei Caselotti, cântăreței de operă în devenire, a sonorizat personajul Albei ca Zăpada. Cântăreței i-au fost interzise aparițiile în alte filme în perioada producerii acestui desen animat.

Regina cea Rea

Datorită actriței americane Lucille La Verne, Regina cea Rea din desenul animat „Alba ca Zăpada”, a rămas în memoria spectatorului datorită râsului său malefic. Aceasta avea deja o cariera importantă, însă după acest rol s-a retras din lumea artistică și a deschis un club de noapte. A murit din cauza cancerului în 1945, conform sursei citate.

Pinocchio

Personajul mincinos, Pinocchio, a fost sonorizat de vocea lui Dickie Jones, care la acel moment avea vârsta de doar 13 ani. Acest actor este în viață și este invitat să participe la evenimentele organizate de compania Disney.

Cenușăreasa

Cenușăreasa a prins glas în 1950 datorită cântăreței și actriței americane Ilene Woods. Deși avea 21 de ani când a fost aleasă pentru acest rol, artista își făcuse din adolescență debutul pe scenă. Ilene avea doar 14 ani când a început să prezinte o emisiune radio și fusese invitată să cânte alături de U.S. Air Force Orchestra, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Simba

În anii 1990, compania Disney şi-a îndreptat atenţia spre recrutarea actorilor de la Hollywood. Astfel, în 1994, Matthew Broderick, cunoscut pentru relaţia pe care a avut-o cu Sarah Jessica Parker, a fost adus pentru a-i da viaţă lui Simba.

Foto: telegraph.co.uk