Vasile Botnaru este recunoscut pentru stilul său inconfundabil de a se îmbrăca, purtând mereu un haine sport, asortate cu eșarfe și chipiuri foarte originale. Într-un interviu acordat Dicție.md, directorul Radio Europa Liberă la Chișinău a povestit cum a decis să-și schimbe stilul vestimentar, de ce și-a pus cercel în ureche și cine i-a dăruit primul chipiu georgian.

Vasile Botnaru a mărturisit că este meritul fetelor sale că jurnalistul arată atât de tineresc în vestimentație, este colorat și practic a creat un stil al său.

Vasile Botnaru

„Când am împlinit 40 de ani consideram că toți bărbații se zbat ca șarpele, că vai de mine, trece vremea, apar semnele pierderii bogăției capilare… Atunci am încercat să rămân prietenul fiicelor mele și la exterior. Prima dată mi-am pus cercel în ureche și am avut tupeul să apar așa la televiziunea publică moldovenească. Eram prezentator de emisiune cu cravată și cercel în ureche, iar administrația de acolo era tolerantă – ceea ce era nemaipomenit în Chișinău. Asta era posibil numai în Germania și doar în cea capitalistă. Eu în felul acesta luptam cu imaginea unui tată care îmbătrânește”, a declarat în interviul Dicție.md directorul REL.

Vasile Botnaru

Întrebat de unde își cumpără accesoriile și cum de le alege atât de colorate și deosebite, jurnalistul a povestit pentru dictie.md că marea majoritate sunt daruri venite sau achiziționate din Europa. „Inițial am primit un cadou, fiind la Praga, de la colegii din Georgia. Ei mi-au dat o șepcuță georgiană cu crucea asta brodată și am purtat-o o săptămână cât am stat pe acolo. Și tot așa, ba îmi dăruia cineva un chipiu, ba îmi cumpăram eu unul – acum sunt cam 30 de piese, dar câteva sunt cele mai dragi. Cea mai recentă achiziție-dar a venit de la Bișkek, acolo se află Corina Cepoi, o veche prietenă care, știind pasiunea mea, mi-a trimis un chipiu foarte drăguț. Eșarfele sunt de la Praga. O eșarfă arabă autentică mi-am cumpărat în magazinul milităresc din Praga.  În plus, eu am o problemă cu gâtul, iar ele îmi țin de cald și mă feresc de curentul rece”, a mai adăugat Botnaru pentru sursa citată

Dictie.md

P

Distribuie articolul: