În 1988, când s-a născut Ecaterina, fondatoarea brandului Sekana, altădată cunoscut ca „Natalie”, cosea haine pentru copii și le vindea la piață. Astăzi Natalia Melnic se laudă cu o mică fabrică în comuna Ciorescu și o fiică designer. Ecaterina este astăzi mâna dreaptă a mamei sale acasă și la muncă. În timpul vizitei ambasadoarelor „Din inimă” la fabrica lor, le-am răpit pentru 5 minute, ca să aflăm cine e șefa, totuși, în tandemul lor. Se știe, Ecaterina a lansat acum doi ani propriul brand de haine, „Katya Gri”.

Cum câștigați loialitatea clienților? 

„Noi producem o cantitate mică de ținute, dar modele avem multe. Trăim într-o țară mică, așa că fiecare femeie vrea să fie frumoasă și unică. Chișinăul e foarte mic. Se întâmplă să vină la noi doamne care ne întreabă dacă avem o statistică. Vor să știe dacă cineva din întreprinderea la care lucrează a cumpărat o rochie asemănătoare. Încă nu am ajuns la acest nivel, dar putem spune că avem doar 30 de unități identice. Pentru Chișinău e foarte bine.”

image

Cât de des vă vedeți acasă și la muncă? Cât de bine vă înțelegeți?

„Ne vedem în fiecare zi, avem deplasări comune. Suntem mamă și fiică, așa că ne vedem des. Nu pot spune că e greu să lucrezi cu mama. Ne înțelegem bine. Dacă apar neînțelegeri ajungem mereu la un compromis, la muncă și în viața personală. La noi de fapt toată lumea e binevoitoare, chiar și angajații. Sunt a doua familie. Acasă încercăm să ne detașăm de muncă. Nu ne reușește tot timpul desigur. Mereu discutăm despre schițele Sekana și Katya Gri. Fiecare contribuie cu idei și păreri, astfel încât ne iese ceea ce vedeți.”

Ecaterina, fiți sinceră, mama v-a obligat să îi călcați pe urme?

„Eu am crescut în toate astea. În copilărie, le coseam păpușilor hăinuțe. Nu pot spune  că atunci eram foarte interesată. La vârsta conștientă am înțeles că îmi place mult acest domeniu, mulți ani nu mă puteam hotărâi să lansez un brand al meu. Când s-a copt denumirea, am decis că e timpul! S-a întâmplat în 2015, desigur, cu ajutorul mamei.”

Citește și: Ambasadoarele „Din inimă” au pus ochiul pe ținutele Sekana și Katya Gri, branduri create în Moldova

Natalia, colaborarea cu fiica dvs. influențează stilul brandului pe care l-ați creat acum 25 ani?

image

„Sunt genul de om care ține cont de ideile tinerilor. Tinerii sunt mult mai creativi. Katya Gri și Sekana arată așa cum le vedeți grație viziunilor tinerilor, în mare parte grație fiicei mele. Locuim împreună.”

Mama este șefa la muncă și acasă?

Natalia Melnic: „Eu am mai multă experiență în a organiza lucrurile și a coase corect. Ea e mult mai creativă. De aceea și ne reușește să realizăm ceea ce avem. Sunt pentru tăieturi cât mai îndrăznețe. Lucrul cot la cot cu tinerii îmi dă viață, mă inspiră!”