Aţi sorbit din cafea, aţi râs, aţi mâncat o prăjitură, apoi iar aţi râs, v-aţi privit lung în ochi şi seara primei întâlniri pare să fie una de vis… dar asta până în momentul în care se apropie chelnerul cu nota de plată. Ce simplu ar fi fost cu câteva decenii în urmă, când nici nu se punea în discuţie că fata ar putea să achite. Azi însă, cu toată emanciparea feminină, vezi ce cred bărbaţii noştri vizavi de achitarea notei de plată.

Alexandru Bordian, jurnalist, blogger
Alexandru Bordian, jurnalist, blogger.

„Dacă vrei să cucerești o femeie nu trebuie să fii zgârcit cu ea. Dacă inviți la cafea, atunci plătește. Dacă ea te invită, tot tu plătește. Trebuie să lași impresia că ești un bărbat care își asumă rolul protectorului, al celui care “aduce bani în casă”. Această atitudine este apreciată foarte pozitiv de femei.”

Alexandru Gurdila, jurnalist, blogger

Alexandru Gurdila, jurnalist, blogger

„În mod normal, băiatul trebuie să achite, dar totul depinde de bugetul său. Cel mai corect e split note, ca să nu fie întrebări. Sau cât am eu bani plătesc, când nu, plateşti tu. Cel mai mult contează sa vă înţelegeţi”

Andrei Curăraru, lector, blogger
Andrei Curararu, profesor univ, blogger

„Eu consider că o notă trebuie achitată pe neobservate, pentru a nu pune problema. Un sfat burlacilor: faceți cunoștință dinainte cu staff-ul, salutați-i și organizați așa ca pe drum la baie (unde vă spălați pe mâini), desigur să achitați nota. Ah, da, cât pe ce să uit, e important să lăsați bacciș generos de față cu domnișoara, pentru că există o înțelegere secretă mondială între chelneri și femei.”

Alexandru Bordea, trainer
Alexandru Bordea, trainer

„Daca el invită, el achită. Dacă prieteneşte s-au întâlnit şi au decis să iasă la o cafea/ceai/suc, atunci poate fi 50/50. Însă dacă el se oferă, fata poate să mulţumească şi e ok, ca el să se simtă gentelman important”


Nicolae Apostu, trainer, blogger

Nicolae Apostu, trainer

„Prefer eu să achit, dar dacă domnişoara insistă să fie split, nu e o problemă să accept şi propunerea asta”.

Din cele citite, merită să-i lăudăm, pentru că la o primă întâlnire, atunci când domnişoara va scoate portmoneul să achite, ei îi vor spune: „Nu trebuie. Achit eu”…sau cel puţin aşa ne place să credem..

Distribuie articolul: