Multe femei tind să creadă că sezonul rece nu e la modă, din zeci de motive: fie că nu pot asorta căciula cu paltonul, fie că din cauza hainelor groase își pierd feminitatea…
Dar întrucât ținem la tine, revista ta preferată și stilista Ylianna Danko îți aduc câteva argumente chic, care vor demonta acest stereotip și te vor convinge cu siguranță că sănătatea și frumusețea pot fi la fel de plăcute și fără sacrificii, chiar și în sezonul rece.
Așadar, în acest an marii creatori de modă ne prezintă o varietate largă de accesorii originale, supradimensionate și în culori intense, care te vor ajuta să-ți personalizezi ținuta.

Accesoriul vedetă al acestui sezon este pălăria cu borouri largi, recomandată atât femeilor, cât și bărbaților. Un accesoriu de lux, care îți va oferi eleganță și mister. O poți asorta cu un palton sau cu o blană cu firul scurt, în stil clasic, iar tonul ținutei îl va da o pereche de mănuși din piele și o geantă tip „cutie” de dimensiuni medii. Bărbații o pot asorta cu un palton în stilul anilor ‘30, eșarfe și mănuși din piele pentru a obține o imagine de „gangster-elegant”. O combinație perfectă pentru cei care își petrec cea mai mare parte din timp în oficiu.

Ai un palton negru, de croială simplă de care te-ai cam plictisit, ești cam friguroasă, iar pălăria nu e stilul tău? Atunci soluția perfectă ar fi un guler din blană detașabil și o căciulă în stil „Siberian” cu design rotund, în culori aprinse, fie de albastru sau violet intens. Iar pentru cei care preferă stilul „sporty-chic” căciula rusească cu urechi de blană este varianta ideală, un accesoriu unisex, pe care îl poți combina atât cu o geacă pufoasă cât și cu un palton din material impermeabil.

Dacă ești o fire romantică în cautarea unui look lejer, inspiră-te de la vedetele anilor ’50, protejându-ți părul cu ajutorul unor eșarfe din țesături fine și lucioase, cu imprimeuri abstracte sau în culori aprinse. Cel mai bine merg asortate cu un palton sau o blană cu firul scurt, până la genunchi și mâneci în trei sferturi, completat neapărat cu mănuși lungi din piele. La sfârșit, poți accentua ținuta cu o pereche de ochelari protectori și cu 2-3 brățări sau un ceas.

În schimb, dacă ai un palton cu guler masiv, optează pentru o bentiță tricotată sau din țesături mai fine, astfel poți inventa tot felul de coafuri sofisticate și în același timp să-ți protejezi urechile de frig. Dacă nu ești amatoare a stilului retro, optează cu încredere pentru bentițe din piele sau latex. Iar pentru un aer exotic și sofisticat poți alege turbane, care îți vor oferi originalitate și mister.

Ești sensibilă la frig și oricum nu te poți despărți de fuste și rochii în această perioadă? Atunci confortul necesar și o alură neobișnuită ți-l pot oferi varietatea largă de jambiere, pe care le poți purta și în loc de mănuși sau peste încălțăminte. Recomandate femeilor cu gamba piciorului subțire, merg asortate cu o pereche de botine cu toc înalt, pentru un plus de feminitate.

În acest an rămân a fi în vogă mănușile din piele naturală sau eco în culori aprinse și mănușile din tricotaj în nuanțe neutre; fularele și eșarfele tricotate sau cele cu animal print. Alege mărimi supradimensionate, astfel încât să le poți răsuci de câteva ori sau să le prinzi cu cureaua paltonului.

Evită totuși execesul de volum și culoare, accentuând doar 1-2 detalii din ținută. Și nu uita că cel mai important detaliu de care trebuie să ții cont în anul 2012 este mottoul „A fi sănătoasă înseamnă a fi la modă”!

Distribuie articolul: