Noaptea de 31 decembrie este noaptea specială care face trecerea dintre ani, cu o însemnătate aparte pentru noi toți. Alături de cei dragi, cu multă voie bună și bucate alese, dar totuși nu ar trebui să exagerăm cu mâncarea. Iată câteva reguli pentru a nu mânca în exces:

1. Evită să nu mănânci o zi întreagă pentru că seară ai în plan să mergi la petrecerea de revelion. Nu vei face altceva decât să crești nivelul de foame care te va duce în mod sigur spre supraalimentare.

2. După masa festivă, încearcă să împarți între invitați mâncarea care rămâne și evită să păstrezi un surplus inutil de mâncare pe care vei ajunge să-l consume excesiv în următoarele zile.

3. Mănâncă regulat (cel puțin o dată la 4 ore), este cea mai ușoară cale de a ține poftele în frâu.

4. Mănâncă cât mai conștient. Este de așteptat ca mesele în familie și discuțiile lungi să îți acapareze atenția și să ajungi să mănânci mai mult decât ai nevoie. Gândește-te cum te vei simți peste o zi, o săptămână, o lună. Lucrează cu umbra acțiunii tale, și gândește-te ce este dincolo de prima senzație, care este a două, a treia, cum se va simți organismul tău după o masă în care ai mâncat peste nevoile tale.

5. Este un moment bun să rămâi relaxat, să nu îți impui limite, ci în schimb să îți pui mici obiective ușor de atins. De exemplu, îți poți propune să te bucuri de toate mâncărurile, savurându-le.

A savura presupune a mânca sau a bea ceva pe îndelete și cu plăcere, pentru a-i simți cu adevărat gustul. Dacă înveți să savurezi și să te bucuri de fiecare gust în parte, vei vedea cum vei ajunge să mănânci și mai conștient, dar și mai puțin, transmite libertatea.ro.

Distribuie articolul: