Săptămâna modei la Paris este un deliciu pentru ochi şi punctul de reper pentru tendinţele vestimentare mondiale. Iată câteva trenduri pe care le-am observat în colecţii pentru sezonul de primăvară – vară 2012. Culorile pastelate. De la roz pal şi bej, până la verde khaki şi azuriu, ţinutele propuse de casele de modă pentru sezonul de primăvară-vară 2012 abundă în nuanţe pastelate. O prezenţă puternică observăm la Chanel, Christian Dior, Givenchy.

Dantela. Detaliile feminine din dantelă reprezintă un deliciu pentru cei care le privesc. Pline de senzualitate şi romantism, rochiile de la Valentino şi Dior sunt create pentru femei încrezute în sine.

Transparenţă. Materiale fluide, transparente, rochii cu texturi delicate şi pliseuri, acestea sunt elementele cheie ale ţinutelor de la Nina Ricci, Dior, Cacharel. Materiale vaporoase creează senzaţia de imponderabilitate, iar croielile voluptoase dau efectul de mişcare şi zbor.

Gulere. Încheiate până la ultimul nasture, gulerele de modă veche revin pe podiumuri. Bluzele, cu mâneci sau fără, în nuanţe pastelate şi accesorizate cu pandative voluminoase au fost prezente la colecţia de la Givenchy.

Culori aprinse. Rochiile în blocuri de culoare, nuanţele aprinse şi dulci ale citricelor sunt un alt trend al primăverii. Pune ochiul pe rochiile de un roşu intens sau albastru închis, ţinutele în culori vesele de galben, oranj şi nuanţele de corai. Pentru inspiraţie vezi colecţiile de la Nina Ricci, Sonia Rykiel şi Emanuel Ungaro.

Distribuie articolul: