Fiecare își dorește o căsnicie fericită și trainică, sunt însă greșeli pe care adesea le facem, iar uneori nici nu realizăm că prin anumite atitudini sau gesturi, putem dăuna relației amoroase. Vă prezint cinci greșeli care pot duce la o înrăutățire și răcire a relației, în cel mai bun caz.

1. Critici părinții sau prietenii partenerului

Încearcă să îți imaginezi că ești în locul lui, cu siguranță nu ai vrea să ți se critice familia și prietenii, pentru că sunt o parte din viața ta și așa ca fiecare om, au și ei neajunsurile lor. Exact aceiași “poveste” e și cu oamenii apropiați ai soțului tău. Chiar dacă hotărăști să-ți exprimi o nemulțumire privitor la comportamentul acestor oameni, atât de importanți din viața lui, fă-o fără isterici, ci într-o manieră elegantă, delicată și diplomatică. Încearcă să fii, dacă nu prietenă, măcar amabilă, mai ales cu soacra.

2. Nu-i spui despre alți bărbați care te curtează

Nu încerca să ascunzi ciocnirile de pe stradă cu fostul sau conversațiile virtuale cu cineva care te cutează, pentru că mai devreme sau mai târziu va afla despre ele, iar dacă tu nu-i vei spune nimic, va considera că ai avut ceva de ascuns. Îngrădește-te de inutile potențiale explicații, spune-i de la bun început, într-o manieră glumeață și indiferentă, despre cele întâmplate.


3. Îi dai sfaturi, fără să ți le ceară
 

Trebuie să-i acorzi susținere morală și să-i dai sfaturi, fără îndoială, dar doar în cazul în care ți le cere. Dacă vrei să-i dai un sfat și nu ești sigură dacă are nevoie de el, întreabă-l dacă ar vrea să vorbiți despre problema cu care confruntă, iar dacă nu își dorește, încearcă să fii înțelegătoare și susține-l prin prezența ta, prin faptul că nu-l “bați la cap”. Lasă-l să greșească și să învețe din aceste experiențe mai puțin plăcute. Susține-l uneori, în tăcere, o va prețui.
 

4. Vrei să să controlezi totul
 

Deși e foarte greu, încearcă să nu le hotărăști tu pe toate. Implică-ți și jumătatea în treburile casnice și familiare, cere-i sfatul, chiar dacă uneori știi ce trebuie să faci, fără să-l mai întrebi pe el. În acest mod se va simți și el “bărbat în casă”, important și necesar în viața ta. Nu încerca să i-ai asupra ta prea multe, riști cu timpul să-l rogi să te ajute și să nu mai poți obține asta, implică-l în toate, de la bun început.
 

5. Îți amintești mereu de certurile din trecut
 

Trecut e trecut și trebuie să ții minte acest lucru. Certurile vechi sunt o fază depășită, trebuie să discutați și să clarificați lucrurile după fiecare neînțelegere sau ceartă, dacă le veți “colecționa”, totul se poate sfârși destul de tragic, căci o problemă evitată, nu e și una soluționată.

Totuși rămâne după tine să hotărăști, dacă e să aplici sau nu aceste reguli pentru relația în care ești implicată, dat fiind faptul că fiecare relație e unică, pentru că e formată din doi oameni irepetabili. Cel mai important lucru este să aveți o căsnicie/relație fericită, iar regula de aur, care funcționează în orice relație este cea a comunicării.  

 

Distribuie articolul: