Se spune că vârsta este doar un număr format din una, două și chiar trei cifre, pentru cei mai norocoși. Unii dintre noi găsesc că se simt obosiți de la vârste fragede, în timp ce alții, mai „vechi”, nu se pot sătura de pulsul vieții. Fotograful Zachary Scott știe cu siguranță acest lucru. În ultimul său proiect foto care impresionează, copiii apar deghizați în bătrânei…

Artistul cu sediul în California a realizat o colecție din șase fotografii care ilustrează copii „îmbătrâniți”. În fiecare portret, copilul este transformat într-o persoană vârstnică, experimentată și absolut adorabilă. 

Proiectul foto al lui Zachary Scott s-a născut înainte ca în publicația „The New York Times” să fie publicat un articol semnat de Ellen Langer, fiziolog de la Havard, care a petrecut ani buni din cariera sa (din 1981 până în prezent) studiind efectele pe care le are spiritul tineresc asupra procesului mental de îmbătrânire.

În acest mod, seria de fotografii a lui Zachary Scott a fost o comandă a ziarului american, pentru ilustrarea articolului. Pentru a obține cele șase portrete, Scott și-a mascat modelele cu peruci, ochelari, machiaj și vestimentație corespunzătoare vârstei înaintate.

Zach a fost angajat pentru a crea aceste imagini care iliustrează, într-un mod absolut distinct, că tinerețea poate sălășlui în fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, sex sau rasă.

Eu încă nu știu ce comunică exact aceste imagini: copii îmbătrâniți, o vârstă a copiilor sau copilul din interiorul fiecărui vârstnic?!”, mărturisește fotograful stabilit în California, pentru metro.co.uk.

Fotograful a fost ajutat, în cadrul acestui proiect foto, de către o echipă întreagă de profesioniști, printre care: Hair & Make-up artista Stephanie Daniel, stiliștii Gilean McLeod, Joanna Hatfield, Heather Johnson și alți asistenți care au pus umărul pentru buna desfășurare a ședinței foto cu micuții.

Foto: sharpeonline.com

Distribuie articolul: