Sarcina este perioada în care trebuie să avem grijă în mod deosebit de sănătatea noastră, să facem plimbări în aer liber, să ne hidratăm, dar şi să avem grijă de ceea ce punem în farfurie. Potrivit woldorffemale.com, există cinci alimente pe care ar trebui să le evităm cu desăvârşire în perioada gravidității. 1 Evită lactatele nepasteriorizate. Toate lactatele care nu au trecut prin procesul de pasteriorizare sunt periculoase pentru sănătatea gravidelor. Ele pot conţine listeria, o bacterie care poate provoca pierderea sarcinei.

2 Fără carne crudă. Unele femei au tentaţia să guste carnea crudă marinată, dar acest obicei este foarte periculos. Carnea şi peştele crud pot conţine mercur, care poate afecta fătul.

3 Evită maioneza.  Iarăşi, de vină este produsul care n-a trecut procesul termic. De obicei, maioneza este fabricată din ouă crude, ceea ce înseamnă că ar putea conţine Salmonella.

4 Fără alune.  Alunele şi alte seminţe uleioase pot provoca alergii, ceea ce n-ar face bine nici micuţului, dar nici ţie.
 
5 Micşorează consumul de zahăr, sare şi grăsimi.  Probabil că spoturile publicitare, care mereu repetă această frază, deja s-au întipărit în memoria noastră. Dacă zi de zi nu prea pui preţ  pe acest sfat, atunci când ai responsabilitatea celui pe care-l porţi în burtică, este obligatoriu să-l urmezi. Excesul de aceste alimente poate provoca malformaţii în sarcină.

Distribuie articolul: