Printre hotărârile pe care le-ai luat pentru Noul An se numără şi cea de a mânca mai sănătos? Poţi începe să respecţi aceste lucruri din 2013 încă din seară de Revelion, alegând mazăre sau peşte pentru a prepara un meniu gustos şi sănătos.

Există o serie de alimente atât de bune, dar în acelaşi timp extrem de sănătoase, care te pot ajuta să păşeştiti cu dreptul în noul an. Oricare ar fi planurile tale pentru viitor, nu uita să pui pe primul loc sănătatea şi binele familiei tale.

Uite ce alimente nu ar trebui să lipsească din frigiderul vostru în acest sfârşit de an.

legume
1. Legume

Fasolea, mazarea şi alte legume care se umflă sunt o parte dintre alimentele despre care se crede, în alte culturi, că poartă noroc. Germania, Italia şi Brazilia sunt doar câteva dintre ţările care urmează tradiţia de a pregăti un preparat care să includă aceste legume.

Din punct de vedere al sănătăţii, cele enumerate anterior sunt bogate în fibre şi ajută la eliminarea grăsimii de pe abdomen, la stabilirea cantităţii de zahăr din sânge şi la prevenirea apariţiei cancerului de colon.

verdeaţă
2. Verdeţuri

Verdeţurile sunt strâns legate de ideea de prosperitate. De aceea, oamenii din întreaga lume servesc feluri de mâncare pline de verdeţuri în seara de Revelion.

Ştiu ei ceva, având în vedere că aceste alimente au darul de a ţine la distanţă diabetul de tip 2 şi osteoartrită. În plus, potasiul din interiorul acestora stabilizează tensiunea arteriala.

struguri
3. Struguri

În Spania şi America Latină este obligatoriu să mănânci cel puţin 12 boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, dacă vrei să ai parte de un început dulce şi blând. Conform legendei, cultivatorii spanioli de struguri au început aceasta tradiţie în secolul al XX-lea pentru a-i determina pe oameni să mănânce mai multe fructe.

Strugurii conţin un antioxidant benefic organismului care luptă contra inflamaţiilor.

peste
4. Peşte

Înoata în lung şi în lat şi nu se întorc niciodată înapoi. De aceea, se spune că este bine să mănânci peşte dacă vrei să înaintezi cu succes în anul care vine. Europenii preferă să mănânce cod de Revelion, însă nu strică puţina varietate.

Peştele este bogat în Omega 3, care are atât de multe beneficii încât este aproape obligatoriu să îl asimilezi.

rodie
5. Rodie

Vrei să măreşti familia cu încă un membru în anul ce vine? Adaugă rodie în meniul de Revelion şi s-ar putea ca barza să vină mai repede decât ţi-ai fi îinchipuit.

Seminţele acestui fruct stabilizează tensiunea arteriala şi reprezintă un bun tratament anti-îmbătrânire.

Tot ce rămâne de făcut este să pui mâna pe o carte de bucate şi să incluzi aceste alimente în meniul din nopatea de Revelion şi vei fi surprinsă de beneficiile majore pe care le vei observa în ceea ce priveşte sănătatea familiei tale.

 

Distribuie articolul: