Foarte des se întâmplă că odată cu trecerea timpului, femeile se complexează de ridurile care le apar în colțul ochiului sau de kilogramele în plus. Altele aleg chiar de tinere să le schimbe cu bisturiul chirurgul estetician, crezând că astfel mai multe aspecte din viața lor se vor schimba. Am discutat la această temă cu specialistul chirurg estetician, Viorel Cotea care ne-a spus de ce femeile apelează la serviciile sale. Chirurgul spune că zilnic la ușa cabinetului său sunt femei care vor să-și schimbe fizicul cu ajutorul bisturiului. “Totuși mai des femeile apelează la serviciile mele în perioada de iarnă, când sunt mult mai libere”.

În căutarea împlinirii profesionale și personale, femeile nu se mai gândesc la riscurile unei operații estetice. Chirurgul spune că totul depinde de psihologia fiecărei femei în parte, de educație, studii, dar și de anturaj – grupul de prieteni, familie.

După operație, chirurgul estetician continuă să își urmărească pacienta și Viorel Cotea a observat ca după 99 la suta, la nivel psihologic sunt schimbări spre bine. “Un procent din toate pacientele pot să nu fie mulțumiți, dar nu de operația în sine, în cazul intervențiilor mele, desigur, ci de ei înșiși, de viața lor, de eșecurile din trecut, influența unor așa-ziși prieteni și nu numai. Majoritatea pacientelor mele, după intervenție, încep o viață nouă”, spune chirurgul.

Te supui unui risc în cazul operațiilor, mai ales a celor estetice. “Cel mai mare risc îl reprezintă operațiile repetate”, spune medicul. 

Viorel Cotea, chirurg estetician, nu ezită să le de-a un sfat femeilor: “Să recurgă la chirurgia estetică numai dacă doresc din tot sufletul o schimbare. Să se consulte cu sine însăși, pacienta, înainte de a lua decizia finală. Nu este bine să umble căutând răspunsuri peste tot. Doar ea, singură, poate lua decizia cea mai bună pentru ca viața să fie alta, mai bună și să se simptă mai împlinită”.

Mariana Platon
Școala de Studii Avansate în Jurnalism 

Distribuie articolul: