Luni este ziua în care avem nevoie de rețete ușoare și sățioase în același timp. Asta după un weekend în care, poate, ne-am permis prea multe bucate. În continuare vă spunem cum se pregătesc chifteluțele de conopidă - o mâncare delicioasă, perfectă pentru masa de prânz.


Ingrediente:

-500 g conopidă

-1 ou

-3 linguri pesmet

-200g cașcaval

-2 căței usturoi

-oregano

-sare și piper

Mod de preparare:

conopida

1.Se fierbe conopida pentru 7 minute, cu un praf de sare, până când poate fi pătrunsă ușor cu furculița.

2.Se zdrobește conopida cu ustensila pentru piure sau se taie mărunt. Se adaugă oul, pesmetul, cașcavalul ras, usturoiul mărunțit fin și condimente după gust.

3.Cu palmele ușor umezite, se formează chifteluțele de conopidă, Se dau la congelator pentru 15 minute.

4.După ce au fost scoase de la rece, se prăjesc în ulei pentru 2 minute pe fiecare parte. Dacă doriți varianta mai sănătoasă, le puteți da la cuptor, pe o tavă tapetată cu foaie de copt, pentru 10-15 minute, la 180 de grade.

Foto: retetepractice.ro