„Dansul” fetelor frumoase care ne părea doar distracție va deveni foarte curând un sport adevărat. Cu toate acestea, el a sporit mari controverse în lumea sportului, unii încurajând această inițiativă, alții dimpotrivă, condamnând-o.

Cheerleading este o disciplină practicată de frumoasele majorete americane care își susțin prin voce și dans sportiv echipa favorită de atleți de peste ocean si pe care, mai nou, americanii vor să o treacă la profesionism pentru a avea ulterior șanse bune de a fi inclus în cadrul competițiilor sportive de prestigiu naționale si internaționale.

Majoretele sunt primele care susțin și pot demonstra pe viu faptul că cheerleading, activitatea sportivă pe care o practică ele, este un sport în toată regula, ele desfășurând de mai multe ori pe săptămână antrenamente serioase care solicită organismul uman la fe de mult ca în cazul altor ramuri sportive unde se depun eforturi fizice considerabile pentru a se înregistra o creștere constantă a performanței.

Foto: http://assets.nydailynews.com/

Foto: http://assets.nydailynews.com/

Respectând cu ușurință practic toate cerințele oficialilor americani necesare pentru înregistrarea unei noi discipline sportive, cheerleading este în prezent subiectul unei dezbateri aprinse în Statele Unite ale Americii, fiind susținut de unii reprezentanți ai autorității sportive pentru a fi inclus pe lista sporturilor oficiale. Cu toate acestea, unii susțin că majoretele, suporterele unor echipe de atleți, nu pot fi privite la modul serios ca fiind ele însele (e vorba despre majorete) sportive adevărate.

eagles_cheer101311

Presiunea exercitată de către cluburile unde activează majoretele americane si antrenorii lor, alături de unii membri cu influență din sportul american precum și de către marele public, aduce din fericire lucrurile an de an către un deznodământ fericit. La momentul actual, analiștii sportivi estimează că nu va mai trece multă vreme pînă ce cheerleading va fi în sfîrșit trecut în categoria sporturilor profesioniste, iar majoretele să poată concura împotriva rivalelor lor în cadrul unor competiții sportive care se crede că vor atrage foarte mulți fani, deopotrivă femei cît si bărbați.

philadelphia-eagles-cheerleaders-152098910

Distribuie articolul: