Ingrediente pentru 16 porţii.
Preţul unei porţii: 5 lei
Ingrediente:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 200 g unt
  • Un plic de praf de copt
  • U plic de zahăr vanilat

Pentru cremă:

  • O cutie de mascarpone (250 g)
  • 100 ml frişcă de 35% grăsime
  • Zahar pudră 100 grame
  • Colorant roşu natural (suc de sfeclă) sau la pliculețMod de preparare:

Se scoate untul de la frigider și se lasă să se încălzească până devine moale. Apoi se bate împreună cu 100 g de zahăr . Separat se bat 4 ouă spumă cu alte 100 g de zahăr.

Încorporăm în 4 etape ouăle în unt. Într-o cratiță la baie de abur, topim 150 g de ciocolată neagră, apoi o lăsăm puţin să se răcească şi deasemenea o adăugăm la unt şi ouă.

Separat într-un bol amestecăm ingredientele uscate: 250 g de făină, un plic praf de copt şi un plic zahăr vanilat. Împreună cu 100 ml de lapte le adăugăm la compoziţia de ciocolată în felul următor: Se încorporează pe rând, amestecând cu lopăţica sau lingura de fiecare dată până la omogenizare, 1-2 linguri de făină, apoi puţin lapte, apoi iarăşi făină, apoi lapte, în aşa fel ca să se înceapă cu făină şi să se termine la fel cu făină.

La sfârşit mai batem circa 30 de secunde cu mixerul, pentru dizolvarea eventualilor cocoloşi de făină.
Pregătim forma de chec, pe care o ungem cu unt. O umplem cu aluat şi o punem în rola bine încinsă la 180 grade C, pentru circa 30 minute. Verificăm dacă s-a copt făcând proba cu scobitoarea (scobitoarea de lemn sau chibritul trebuie să iasă uscate).

Pentru cremă, amestecăm 250 g de brânză mascarpone cu 100 ml de frişcă bătută spumă şi 100 g de zahăr pudră. Pentru a conferi o culoare roz cremei puteţi adăuga câteva picături de colorant alimentar. Eu am folosit o linguriţă de suc de sfeclă proaspăt stors.

Când checul este bine răcit, punem deasupra crema şi decorăm cu o inimioară din jeleu. Serviți alături de un pahar de vin spumant și o declarație de dragoste. Poftă bună!

Distribuie articolul: