În mai multe surse se spune că această rețetă a fost publicată de 12 ori în ziarul New York Times fiindcă era mereu solicitată de cititoare. Apoi a fost introdusă și în „The Essential New York Times Cookbook”. Secretul acestui chec este: se face rapid și este foarte gustos. 

Ingrediente:

12 prune  medii

110 g de unt moale

3/4 pahar de zahăr

2 ouă mari

1 pahar de făină

1 linguriță de praf de copt

sare pe vârf de cuțit

2 linguri de zahăr

1 lingură de scorțișoară

 

Spălam prunele, le uscam și le tăiem în jumătăți.

Mixam untul și zahărul până obținem o cremă. Adăugăm ouăle. Amestecăm totul.

Amestecăm ingredientele uscate: făină, praful de copt și sărea.

Unim ingredientele uscate cu cele lichide.

Turnăm aluatul în tavă tapetata cu unt și făină. Aranjăm prunele deasupra aluatului astfel că partea fără coajă să fie orientată în sus.

Amestecăm cele 2 linguri de zahăr cu scorțișoară și presărăm prunele cu compoziția obținută.

Coacem checul în cuptorul preîncălzit la 180A°C timp de 40-50 de minute. Testăm cu scobitoarea dacă e gata sau nu prăjitură noastră.

 Chec

Citind rețetă, mi s-a părut că voi obține puțin aluat pentru tavă mea rotundă cu diametrul de 24 cm, de aceea am mărit numărul de ingredinete încă cu jumătate.  Zahăr am pus mai puțin, că de obicei. Astfel am obținut următoarele cantități de ingrediente:

12 prune  medii

160 g de unt moale

140 g de zahăr

3 ouă mari

180 g de făină

1,1/2   linguriță de praf de copt

sare pe vârf de cuțit

2 linguri de zahăr

1 lingură de scorțișoară

În cuptorul meu electric checul a fost gata în 40 de minute. Mi s-a părut mai gustos peste câteva ore, după ce s-a răcit bine. Cred că prunele pot fi înlocuite cu alte fructe.  În mod ideal, aluatul trebuie să iasă moale, având consistență smântânii. Însă ouăle pe care le-am utilizat erau mici și că rezultat aluatul nu curgea ușor, dar tot era moale.

Gusturi & Culori

Distribuie articolul: