Pentru Cezara Nanu drepturile femeilor migrante sunt profesia şi cauza pentru care luptă ultimii zece ani. Martoră a mai multor abuzuri, Cezara a decis să se angajeze în Marea Britanie în lupta pentru drepturile femeilor migrante. Ea este cofondatoarea unui Centru pentru drepturile migranților-femei și coordonează activitatea unei organizații specializatate în drepturile femeilor.

Stereotipul „fată cuminte și ascultătoare” devine o barieră în dezvoltarea personală

Cezara își conduce viața după convingerea: „îi poți mulțumi pe toți oamenii uneori. Îi poți mulțumi pe unii oameni tot timpul. Însă niciodată nu îi poți mulțumi pe toți oamenii tot timpul. E un motto important, în special pentru noi, femeile”, menționează ea. „De mici suntem programate să mulțumim pe toți din jur și când nu ne reușește, ne considerăm ratate. ”Fetele sunt cuminți și ascultătoare”, ”fetele sunt gingașe, învață bine”, – sunt expresii pe care le auzim de mici. Acest blestem al “fetei ascultătoare și cuminte” ne marchează toată viața și în goana de a mulțumi pe toți riscăm să ne pierdem propria identitate și să ne epuizăm”.

Impresionată de abuzurile la care sunt supuse femeile

Când a ajuns în Marea Britanie, a crezut că va vedea o societate în care femeile și bărbații sunt egali în drepturi. Oficial sunt, însă în practică, femeile continuă să fie discriminate și își trăiesc viața într-o societate patriarhală. Fenomenul bine cunoscutului proverb „femeia nebătută e ca și o casă nemăturată” îl întâlnești și acolo”, mărturiseşte Cezara. Tânăra a rămas profund impresionată de povestea unei moldovence venită la muncă în Marea Britanie, care era abuzată fizic și psihologic la locul de muncă.

Femeile în lupta pentru drepturi

Interesată de peste 10 ani de drepturile migranților, în special femei, Cezara a ales să facă și un doctorat în acest domeniu. De asemenea, a cofondat un Centru pentru drepturile migranților – femei, în oraşul Bristol. În cadrul centrului, ea oferă suport celor care au fost supuși traficului de ființe umane și muncii forțate, și ale căror drepturi au fost încălcate. Marcată de problemele celor care apelează la ajutorul Centrului, Cezara s-a avântat și mai mult în lupta pentru egalitate. Prin urmare devine manager al unei organizații specializate în drepturile femeilor – Platforma 51. De ce 51? Pentru că „în majoritatea țărilor din lume femeile alcătuiesc 51% din populație”, spune ea.

 Femeile lider conduc pașnic

„Studiile efectuate de mai multe universități, inclusiv Harvard, atestă că angajații preferă în calitate de lideri și manageri – femei, pentru că ele sunt mai înțelegătoare și au o manieră de conducere mai pașnică și mai cooperantă”, menționează ea. „Deseori când merg la ședințe unde se discută schimbările din sistemul de sănătate sau justiție, văd doar bărbați albi de clasă mijlocie și vârstă medie care vorbesc de la tribună spre o audiență alcătuită în mare parte din femei, povesteşte Cezara. E demult timpul ca și ele să aibă aceste roluri de decizie atât în politică cât și în business, îndeosebi pentru faptul că ele alcătuiesc  mai mult de jumătate din populație”.

Copiii te motivează să-ți atingi scopurile

Emoționată de nașterea celor două fetițe ale sale, la cei 33 de ani ai săi, Cezara vrea să se asigure că poate contribui la un viitor în care ele nu vor mai ști ce e discriminare, violență și rasism. „Gestul, care mă încarcă de energie în fiecare zi, este să-mi mângâi fetițele și să le spun că le iubesc”. Prin urmare, împinsă de simțul matern de a schimba lucrurile spre binele copiilor, Cezara continuă să se mențină pe aceeași linie de plutire. De curând, devine una dintre fondatoarele revistei – Bristol Woman. Prin intermediul ei, oferă femeilor posibilitatea să discute modalitățile prin care pot preveni abuzul față de ele. Totodată, speră să inspire femeile să ia roluri de lider atât în familie cât și în societate.

Susținută de un bărbat

Planurile sale de creștere se îndreaptă către crearea unei mișcări ce ar schimba viziunile curente despre femei. I-ar place să facă asta la nivel european și global, însă pe moment începe cu pași mici. Totodată, recunoaște că e neîncrezătoare uneori în propriile forțe, poate din cauza problemei de ”fată ascultătoare și cuminte”, având mereu nevoie de aprobarea cuiva. Iar acest cineva, care o ajută să avanseze în carieră, care înțelege perfect avantajele femeilor-lider, spune ea, este nimeni altul decât soțul. „E foarte iubitor și grijuliu. A fost prezent la ambele nașteri ale fetițelor noastre și e un tată foarte dedicat. Nu știu ce aș face fără el”.

 

Distribuie articolul: