Sofia Diaconu este pensionară, dar continuă să activeze în cadrul Muzeului Casei Armatei din Chișinău. Are doi copii, care, la rândul lor, i-au adus și nepoți de care se mândrește. Pentru că i-a văzut deja la casa lor, femeia se roagă de sănătate ca să poată vedea la anul cum și-a aranjat viața în Germania, nepotul mai mare. 

„Îmi doresc să fiu sănătoasă, în primul rând. Să pot să mai activez. Copiii să-mi fie sănătoși. Eu locuiesc împreună cu feciorul și cu nepoțelul cel mai mic. Cel mai mare deja se căsătorește, unul dintre nepoți învață în Germania, iar de la fiică am o nepoțică în clasa a II-a. Nepotul din Germania m-a invitat la el și poate anul ce vine reușesc să ajung – finanțe numai să mai fie și sănătate. El mai vine acasă, dar aș vrea să văd cum s-a aranjata colo, cum trăiește și cum învață”, ne spune Sofia Diaconu.

Vezi AICI și celelalte vârste/femei din proiectul CEvreaEA.

Ne-am aventurat, în cinstea aniversării a celor 9 ani de activitate, în inițierea unui proiect cu femei și despre femei. Astfel, timp de 90 de zile, 90 de femei cu vârste diferite, vor răspunde la una dintre cele mai misterioase întrebări – „CE vrea EA?”.

Vezi și: A fost profesoară 48 de ani și nu a întâlnit niciun elev rău! Feodosia Croitoru ne spune #CEvreaEA la 68 de ani (Video)