Vi s-a întâmplat vreodată să visați persoană iubită? Nu avem în vedere cine știe ce vise fierbinți, ci acelea în care, de pildă, ați avut senzația că vreți să vă prindeți partenerul de picior, în timp ce el fuge de voi. Specialiștii în vise spun că nu e prea bine. Aflați de ce!

Cei care au avut astfel de vise pot povesti, cu siguranță, cât de groaznică este trăirea. Senzația neplăcută rămâne și a două zi, când te trezești și te uiți lung la persoană de lângă tine, care doarme liniștită în pat. Imaginea te bântuie zile la rând, de parcă ar fi deja reală.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Maryland a explicat științific de ce avem astfel de vise. Conform oamenilor de știință, creierele noastre sunt capabile să proiecteze anumite senzații din vis în viață reală, notează INews.

Uneori avem senzația ciudată că ceea ce am visat chiar s-a întâmplat sau urmează să se întâmple. De aceea, unii oameni cred că este vorba de un al șaselea simț pe care l-ar posedă. Cel mai rău este atunci când cineva încearcă să-și explice singur visul și, astfel, intră într-un cerc paranoic de suspiciuni. În acest fel, pe viitor s-ar putea să li se întâmple exact lucrul de care sunt obsedați.

„Într-adevăr, uneori, creierul nu poate face distincția dintre vis și realitate, chiar și după ce ne-am trezit”, a declarat unul dintre cercetători. Cei mai expuși sunt geloșii, care transpun în vis realele lor suspiciuni. Curios este că, potrivit studiului, oamenii mai independenți se gândesc tot timpul că jumătatea lor se poartă urât cu ei. De aceea, sunt mai predispuși să viseze astfel de lucruri.

Sursa

Distribuie articolul: