“Dezbaterea despre cine este şofer mai bun, bărbatul sau femeia, este aproape la fel de veche precum maşina cu motor”. Stereotipurile conform cărora femeile sunt şoferi nepricepuţi ar putea fi acum susţinute suficient din punct de vedere ştiinţific, existând dovezi oficiale care ar putea pune capăt acestei îndelungate bătălii între sexe: femeile chiar nu pot să parcheze corect. Informaţii obţinute recent de cercetători arată că cele mai probabile motive pentru care şoferiţele pică testele de conducere sunt proba de parcare şi cea de mers în marşarier, în timp ce bărbaţii sunt mai vinovaţi de neatenţie în timpul condusului sau ignorarea oglinzilor retrovizoare şi a indicatoarelor rutiere.

Dar cele mai mari discrepanţe între sexe au apărut când celor testaţi li s-a cerut să parcheze, scrie Daily Mail. La parcarea cu spatele, de exemplu, femeile au comis de două ori mai multe greşeli (3367) decât bărbaţii (1652). “Aceste rezultate par într-adevăr să demonstreze că există diferenţe când vine vorba de parcarea paralelă şi cu spatele. Evident, sunt nişte trăsături şi talente care sunt mai proeminente la fiecare sex.”

 

 

Statistici obţinute în baza legii libertăţii de informare arată că femeile care fac şcoala de şoferi au făcut 68.217 greşeli grave sau periculoase în timpul testelor practice din Scoţia de anul trecut, în comparaţie cu cele 52.144 greşeli care le-au aparţinut bărbaţilor. Pe de altă parte, bărbaţii s-au dovedit vinovaţi de greşeli de mai multe tipuri, precum faptul că nu s-au oprit la semafoare şi alte indicatoare rutiere sau folosirea incorectă a oglinzilor.

Cei care învaţă să conducă, “indiferent de sex, ar trebui să doarmă bine în noaptea dinainte, să respire adânc înainte să înceapă şi să încerce să-şi aducă aminte că nu ar da examenul dacă instructorul nu ar considera că sunt pregătiţi”, a spus Jim Kirkwood, managerul unei şcoli de şoferi.

Sursa: RTV

Distribuie articolul: