Centrul Perinatal al Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului ar putea fi numit în cinstea neonatologului și pediatrului Petru Stratulat. Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care urmează să fie examinat la ședința Executivului.

Scopul proiectului nominalizat este de a înveşnici numele ilustrului medic Petru Statulat, fondator al Şcolii de Neonatologie din Moldova pentru meritele deosebite în crearea şi managementul sistemului regionalizat de perinatologie, activitatea de cercetare-dezvoltare focusată pe dezvoltarea ştiinţei autohtone în domeniile de perinatologie, neonatologie şi pediatrie.

Petru Stratulat a lucrat în sistemul medical din Moldova aproape jumătate de secol, mai exact din 1973 când s-a angajat pentru prima dată în calitate de pediatru la spitalul raional din Ceadîr-Lunga, și până în 2015, înainte să fie răpus de maladie.

S-a stins din viață cel mai cotat pediatru al Moldovei – Petru Stratulat

Renumitul medic este considerat părintele serviciului perinatologic din Republica Moldova. Datorită regionalizării acestui serviciu, în ultimii ani în Republica Moldova s-a redus de două ori mortalitatea infantilă.

Sursa: AGORA

Foto: Publika.md