Când unele vedete se străduie să cucerească publicul prin farmecul ținutelor haute couture, altele încearcă să cucerească prin transparență și goliciune. Este vorba despre câteva nume notorii, care, grație rochiilor sexy pe care le-au purtat, au intrat în istoria modei ca și legende ale senzualității.

Marilyn Monroe, în rochia marca Jean Louis. Sigur că anume ei îi aparține titlul de cea mai sexy femeie care a purtat, vreodată, o rochie transparentă. Rochia cu care Marilyn a cucerit bărbații secolului trecut mai este numită și ”Happy Birthday, Mr. President”, întrucât e arhicunoscută idila divei cu președintele american John Kennedy. În mai 1962, atunci când Kennedy și-a propus s-o părăsească pe Marilyn, aceasta și-a pus în valoare ”artileria grea”. La 19 mai, Marilyn apărea la un eveniment, într-o rochie de care nu mai văzuse întreaga Americă. ”Îmi doresc o rochie istorică, de care n-a mai avut nimeni” – asta îi ceru Marilyn, designerului american Jean Louis. Atunci când și-a dat jos blana, în lumina reflectoarelor, rochia de culoare nud crea impresia că Marilyn e absolut goală, iar spectatorii au oftat din greu. După ce a cântat ”Happy Birthday, Mr. President”, diva l-a cucerit din nou pe Kennedy.

Rihanna, în rochia marca Adam Selman. La începutul lunii iunie, a acestui an, Rihanna șoca publicul cu apariția sa incendiară, la gala Council of Fashion Designers of America (CFDA). La eveniment, Rihanna a ales să poarte o rochie transparentă, cu spatele gol, acoperită de 216 000 de cristale Swarovski. Chiar dacă a purtat o pereche de tanga de culoarea pielii și și-a lăsat pe brațe o blană de culoare roz pal, aparatele de fotografiat și-au focusat blitzul pe fiecare centimetru gol de pe corpul tinerei vedete. Pe cap, Rihanna și-a pus un turban lucios, iar pe mâini – o pereche de mănuși din același material, ca și ținuta vestimentară. Din cauza pasiunii sale pentru nudism, Rihannei i-a fost blocat și contul de Instagram.

Elizabeth Hurley, în rochia marca Versace. Fiind, în 1994, soția actorului Hugh Grant, necunoscuta Elizabeth apărea, la brațul soțului său, într-o rochie neagră, decoltată, ținută, din părți, de niște bolduri aurite. Rochia elegantă îi nuanța coapsele și a făcut adevărate furori pe covorul roșu de la lansarea unui film. Din seara acelei lansări, cariera lui Elizabeth s-a schimbat simțitor.

  

Despre rochia purtată de Jennifer Lopez în 2000, la decernarea premiilor Grammy, au circulat multe legende. Rochia cu print exotic, în care a apărut Jennifer la eveniment, semăna mai mult a tunică pentru plajă și nicidecum a ținută de gală. Pentru această rochie creată de casa de modă Versace, Lopez a fost nevoită să scoată din buzunar circa 15 000$, însă, chiar a doua zi a fost inclusă în lista nagră a celor mai dezgustătoare ținute. Actrița afirmă că păstrează și azi această rochie cu decolteu până la buric.

Și Gwyneth Paltrow a intrat în istoria fashion cu rochia sa extravagantă, creată de designerul Antonio Bernardi. Chiar dacă nu obișnuiește să uimească cu rochii ieșite din tipar, Paltrow a făcut această alegere la premiera filmului ”The iron man – 3”. Criticii au rămas stupefiați de rochia transparentă, care îi etala picioarele și coapsele. Provocarea a fost că Gwyneth nu purta lenjerie intimă, sub această ținută.

 

Foto: www.dailymail.co.uk, www.ifashion.co.za, sawfirst.com