Dan Bălan este cea mai populară vedetă autohtonă de pe Facebook. Cel puțin așa arată un clasament publicat de TopBrands.md. Carla’s Dreams se află pe locul 6, iar până la 10 sunt doar două nume din muzica populară. Iată lista completă.

Sasha Lopez, DJ-ul care a înconjurat lumea se află pe locul 2, conform numărului de fani pe Facebook, urmat de Cătălin Josan. Etno rock-erii Zdob și Zdub, dar și mai nou promovații peste Prut Alternosfera și Carla’s Dreams continuă clasamentul cu fani ce oscilează între 40 și 55 de mii. Puțin peste 20 de mii de fani are pe rețeaua de socializare interpretul Ion Paladi, urmat, pe locul 8 de Orchestra cu care cântă mai mereu – Lăutarii. Pozițiile 9 și 10 sunt ocupate de Ionel Istrati și Trupa SunStroke Project.

Dacă primele 10 poziții sunt aproape în totalitate masculine, locurile de la 11 la 18 sunt ocupate aproape totalmente de femei din showbiz-ul autohton, excepția fiind doar pagina de facebook a lui Valy Boghean, clasată pe locul 15. Cu puțin peste 3 mii și până la aproape 6 mii de fani, aici le regăsim pe Dianna Rotaru, Natasha Gordienko, Dana Marchitan, Karizma, Doina Sulac, Tania Cerga și Olia Tira. Paginile artistelor cu voci puternice, recunoscute în toată lumea, precum Nelly Ciobanu sau Valentina Naforniță ajung doar pe locurile 20 și, respectiv, 22.

De la poziția 28 în jos vom găsi pagini ale artiștilor care au mai puțin de 1000 de fani pe rețeaua de socializare Facefook. Precizăm că Topbrands este un instrument de monitorizare a paginilor de Facebook din Moldova, descriindu-se ca singurul centru de informații pentru Sociale Media Marketing, care ofera știri calitative, statistici unice, topuri exclusive.