„Game of Thrones” a fost în 2016, pentru cel de al cincilea an consecutiv, cel mai piratat serial de televiziune pe Internet, urmat de „The Walking Dead”, dar și de producția nouă „Westworld”.

Cel mai mare număr de persoane care au partajat un episod din „Game of Thrones” pe mai mulți torenți a fost de 350.000 în momentul de vârf, care s-a produs după apariția pe Internet a ultimului episod al sezonului al șaselea. Interesul față de serialul fantasy a fost în general similar cu cel de anul trecut.

Potrivit torrentfreak.com, acest lucru nu înseamnă că nu există o creștere în amploare a fenomenului pirateriei, numărul redus de utilizatori putând fi explicat prin faptul că mulți oameni au trecut de la torenți la site-urile de streaming în ultimele luni.

În acest an se remarcă și faptul că nouă producție science-fiction „Westworld” a reușit să ajungă pe locul al treilea, deși a fost lansată în ultimele trei luni ale anului.

De asemenea, precizează torrentfreak.com, se poate observă o continuare a trendului de creștere a interesului pentru fișierele de înaltă calitate, mulți pirați trecând în ultimul an de la fișiere de 480p la unele cu rezoluția 720p sau 1080p, în mare parte datorită ameliorării accesului la Internetul de bandă largă.

Iată topul întocmit de TorrentFreak în bază mai multor surse, inclusiv statisticile raportate de BitTorrent.

1. „Game of Thrones”
2. „The Walking Dead”
3. „Westworld”
4. „The Flash”
5. „Arrow”
6. „The Big Bang Theory”
7. „Vikings”
8. „Lucifer”
9. „Suits”
10. „The Grand Tour”.

Anul trecut, serialul „Game of Thrones”, difuzat de HBO, a intrat în Cartea Recordurilor, fiind numit Cea mai longeviva dramă de televiziune difuzată simultan pe mai multe canale media.

Sursa: Ziare.com

Distribuie articolul: